Kézilabda

2023.08.17. 14:48

Tamara Haggerty: Jó döntést hoztam, amikor Debrecenbe igazoltam

A DVSC Schaeffler új játékosa beszélt céljairól is a szerdai meccset követően.

Orosz Krisztofer

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni kézilabdások szerdán a Gloria Bistritával találkoztak a DVSC Schaeffler Kupán. A találkozón nagy létszámban voltak jelen a debreceni szurkolók, akik a Vasutas remek kezdését láthatták. Ahogy telt az idő, a románok átvették a kezdeményezést és a vezetést is, majd a félidőben már vendég vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. A fordulást követően más arcát mutatta Szilágyi Zoltán együttese, s a vezetést is átvették, de a Bistrita néhány másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott, így 25–25 lett az összecsapás végeredménye. A találkozó egyik legnagyobb pozitívuma, hogy Mariana Costa visszatért, remek játékával abszolút kiemelkedett a mezőnyből. 

A lefújást követően az egyik nyári szerzemény, Tamara Haggerty a Haonnak értékelte a pályán látottakat. – Még nem néztük vissza a meccset, de az volt az érzésem, hogy jó dolgokat csináltunk, ám sok hibát is elkövettünk. 

Úgy gondoljuk, hogy ennél jobban is tudunk játszani, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Pénteken lesz lehetőségünk javítani, ráadásul egy erős ellenfél ellen, hiszen a Sugar Gliders együttese komoly játékerőt képvisel – fogalmazott. 

tamara-haggerty-dvsc-schaeffler-kezilabda-haon-sport-hajdu-bihar
Tamara Haggerty
Forrás: Napló-archív

Otthonosan érzi magát 

Mindig kérdés, hogy egy olyan játékos esetében, aki újonnan érkezik egy városba, mennyire tud otthonra lelni az adott helyen. Nehézséget az okozhatja, hogy az öltöző mennyire fogadja el. A DVSC Schaeffler kézilabdázóiról köztudott, hogy remek közösséget alkotnak, Szilágyi Zoltán pedig remekül illeszti be a friss szerzeményeket a csapatba. A holland játékos portálunknak úgy fogalmazott, gyönyörű városnak tartja Debrecent, a társak pedig az első perctől kezdve befogadták őt. – Örülök, hogy itt lehetek, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. 

Remekül telt az első hónap, kezdem otthonosabban érezni magam Debrecenben. Igaz, nem volt még időm mindent felfedezni, de abból amit láttam, minden tetszett.

Szerencsére szép városban élhetek, s Debrecenben minden van, amire szükségem van. Jó döntést hoztam, hogy aláírtam a Lokinál – folytatta, majd célkitűzéseiről is beszélt a válogatott sportoló. – Ami a személyes céljaimat illeti, napról napra és edzésről edzésre jobb kézilabdázó szeretnék lenni.  Folyamatosan fejleszteném magam, és a válogatottban is minél több szerephez szeretnék jutni. 

Remek együttesbe igazoltam, remélem, jól fogunk szerepelni a bajnokságban. Kompaktnak kell lennünk, a végén pedig bízunk benne, hogy érmekért játszhatunk majd.

A Bajnokok Ligája nehéz sorozat, de a lehető legtöbb meccset nyernénk meg, az ott szerzett tapasztalatokat pedig hasznosítanunk kell a magyar bajnokságban – mondta. 

A DVSC Schaeffler legközelebb pénteken 11 órakor lép pályára a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a dél-koreai Sugar Gliders ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában