Kézilabda

2023.08.16. 20:09

Nagyot küzdött a DVSC Schaeffler, de ikszelt a Gloria Bistrita ellen – fotókkal

A Loki jól kezdett, majd a románok átvették a vezetést, végül döntetlen lett a találkozó.

Orosz Krisztofer

Forrás: Kiss Annamarie

A Loki kézilabdacsapata újra a Debrecenben lépett pályára szerdán, ezúttal a DVSC Schaeffler Kupán volt érdekelt Szilágyi Zoltán együttese, amely 18 órai kezdettel a román Gloria Bistritával mérkőzött meg. Annak ellenére, hogy igazán komoly tétje nem volt az összecsapásnak, egészen sokan kilátogattak a találkozóra.

A kezdő sípszó előtt hatalmas taps fogadta a visszatérő Mariana Costát.

A debreceniek kezdték a meccset, s Töpfner meg is szerezte a hazai vezetést. Catherine Gabriel hamar bizonyította, remek formában van, nagy bravúrral védte a románok első kísérletét. Füzi-Tóvizi azonban nem találta góllövő formáját, kétszer is túljárt az eszén a vendégek kapusa. A 4. percben Vámos Petra is jelezte, képes hatalmas gólokat szerezni (2–1). Igyekeztek gyors támadásokat vezetni a felek, de még olykor hiba csúszott a játékba. Rengeteg technikai pontatlanság csúszott mindkét oldalon a a gépezetbe, ezt Catherine Gabriel használta ki: a kék mezes vendégek eladták a labdát, a Vasutas francia kapusa pedig egész pályás gólt szerzett (4–3). A félidő felénél vették át először a vezetést a románok, de hamar sikerült is egalizáni, Vámos Petra fantasztikus találatot szerzett (5–5). A 17. minutumban szétesni látszott a Loki játéka, Szilágyi Zoltán ki is kérte első idejét. A rövid taktikai szünetet követően sem jöttek be a piros mezes hazaiak megoldásai, a Bistrita a 21. percben már 10–6-ra vezetett. Sikerült rendeznie a sorokat Petrus Mirtilléknek. és a félidő előtt három perccel ki is egyenlítették az eredményjelzőn szereplő számokat (11–11).

A szünetig még szerzett egy gólt a Bistrita, így 11–12-nél vonultak az öltözőbe a felek.

Szoros végjáték

A fordulást követően Mariana Costa is végre pályára lépett, a románok pedig hamar meg is szerezték a félidő első gólját. A Loki brazil légiósa a 34. percben meg is szerezte első találatát. Egymást követték a gólok, a 37. percben már 15–17-et mutatott az eredményjelző. Mariana Costa nagyon elemében volt, félpályás góljával egyre csökkent a Vasutas hátránya a 40. minutumban, majd ki is egyenlítettek a debreceniek (17–17). Pár pillanattal később már a piros mezeseknél volt az előny Csernyánszki büntetője után, de Catherine Gabriel parádés védései sem könnyitették a Bistrita dolgát.

A románok elég agresszíven játszottak, többször már-már a durvaság határát is súrolták. A játékvezető ezt kétperces figyelmeztetésekkel jutalmazta. Mariana Costa 10 perccel a vége előtt már négy gólnál járt, remek formában volt a brazil. Nem voltak egyszerű helyzetben a kék mezes játékosok, hiszen folyamatosan emberhátrányban kézilabdáztak, ám így is jól tartották magukat, s hét perccel a vége előtt 22–21 volt az állás. Egy labdavesztést követően ki tudott egyenlíteni a Gloria, de Füzi-Tóvizi hamar válaszolt is (23–22). Általánosságban elmondható, hogy a DVSC nagyon összeszedte magát a második félidőre, sokkal intenzívebben játszottak Szilágyi Zoltán tanítványai.

Kiélezett lett azonban a végjáték, egy perccel a vége előtt 25–24 volt a Loki javára az állás. A románok egyenlítettek, s a végeredmény is döntetlen lett, 25–25-re végeztek a csapatok.

A tények

DVSC Schaeffler Kupa, Debrecen, Hódis Imre Rendezvénycsarnok

DVSC Schaeffler–Gloria Bistrita 25–25 (11–12)

DVSC Schaeffler: Catherine Gabriel – Töpfner, Johansson, Vámos, Füzi-Tóvizi, Jovovics, Petrus. Cserék: Bartunovic, Hámori, Csernyánszki, Planéta, Kácsor, Haggerty, Costa Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Gloria Bistrita: Posavec – Pristavita, Marcu, Tamires, Tanc, Laslo. Cserék: Bazauu, Yulija, Dumanska, Niombla, Serafineau, Ida Marie, De Armada, Mbengue.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában