Atlétika

2023.08.22. 14:11

Kedden Kozák Luca és Kerekes Gréta is bemutatkozik a világbajnokságon

A futások tétjei a szerdai elődöntők.

Haon.hu

Kerekes Gréta (balról), Kozák Luca és Tóth Anna is elindul a 100 gáton

Forrás: NS-archív

Török Gergely és Klekner Hanga után két újabb DSI Debrecen atléta mutatkozik be a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságon. 

Az egyaránt többszörös magyar bajnok Kozák Luca és Kerekes Gréta kedden délután a női 100 méteres gátfutás előfutamaiban áll be a rajtgépbe. Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca portálunknak korábban elmondta, már a keddi előfutamban is jól kell teljesíteni ahhoz, hogy szerdán folytathassa a versenyzést. „Ha a statisztikát nézzük, nem reális, hogy bejussak a fináléba, azonban itt is érdemes kiemelni a mezőny sűrűségét, az fog dönteni, az adott napon ki milyen formában van(...). Úgy vagyok vele, hogy ha egyéni csúcsot futok, akkor én megtettem a magamét, másokon múlik majd, ez mire lesz elég.” – fogalmazott.

A 2019-es fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon 60 méteres gátfutásban ötödik helyen végzett Kerekes Gréta honlapunknak múlt héten arról beszélt, úgy érzi, a vébére jutással ő már mindenképp győzött. „A vb-n bármi is történik majd, én mosolyogni fogok és boldogan jövök le a pályáról, hiszen sokan tudják, milyen rögös kvalifikáció van mögöttem.” – nyilatkozta akkor.
A női 100 m gát előfutamai 18.40-től kezdődnek, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában