Atlétika vb

2023.08.16. 14:26

Kozák Luca számára a középdöntő lesz a legfontosabb a vb-n

A DSI Debrecen gátasa már arra koncentrál, hogy mentálisan és fizikálisan is kipihent legyen, mire kell.

Haon.hu

Kozák Luca már javában felkészül

Forrás: Czinege Melinda

A világ krémje látogat hamarosan Budapestre, az atlétikai világbajnokságra. Az augusztus 19. és 27. között rendezendő tornán cívisvárosi atléták is megmutathatják magukat, köztük Kozák Luca, hazánk legjobb női 100-as gátasa. A DSI Debrecen sportolója Pápán edzőtáborozott, majd utána bevállalt egy nemzetközi viadalt múlt héten. 

– Egy tíznapos edzőtáborban vettem részt Pápán, fáradtnak éreztem magam, melóból érkeztem, de mivel nem akartam, hogy az utolsó versenyem és a vb között elteljen egy hónap, így rajthoz álltam. 

Nem volt életem versenye, de nem is úgy mentem oda. Nagyon sokat kivártak a rajtnál, már azt hittem, fel fognak minket állítani, és akkor lőtték el a startpisztolyt. Az eleje így nem volt a legjobb, ami viszont pozitív, hogy a végét nagyon jól megoldottam. 12.92-t futottam, ami nem rossz, pláne az előzmények ismeretében

– tekintett vissza Luca, aki számára a napokban az a legfontosabb, hogy fizikálisan, illetve mentálisan is kipihent legyen. – Nyilván ilyenkor is kell edzeni, de már nem mennyiségi munkát kell elképzelni, az élesítésről szól ez az időszak – mondta.

Döntő lesz a napi forma

Jövő kedden pedig eljön a nagy nap, a 100 gát előfutamában bizonyára rengetegen fognak szorítani Lucának a Nemzeti Atlétikai Központban. – Már az előfutamban is jól kell teljesíteni, mert sűrű a mezőny, aztán másnap a középdöntő lesz a legfontosabb számomra. 

Ha a statisztikát nézzük, nem reális, hogy bejussak a fináléba, azonban itt is érdemes kiemelni a mezőny sűrűségét, az fog dönteni, az adott napon ki milyen formában van, hogy tud teljesíteni, itt a hibázási lehetőség is jóval magasabb, mint síkon.

Úgy vagyok vele, hogy ha egyéni csúcsot futok, akkor én megtettem a magamét, másokon múlik majd, ez mire lesz elég – vetítette előre Suba László tanítványai, aki szerint hatalmas élmény lesz hazai közönség előtt versenyezni, amit ki kell használni, meg kell élni ezt a csodás lehetőséget, amely nem kérdés, hatalmas plusz motivációt jelent számára is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában