Kosárlabda

2023.02.09. 13:32

Meghúzzák az oroszlán bajszát a DEAC kosarasai

A legjobb nyolcért induló nagy versenyfutásban a hajdúságiak egyik fő riválisa pont a szombati vendéglátójuk, az MVM-OSE Lions lehet.

Szombaton már Garamvölgyi Ákos is bevethető lesz

Forrás: Napló-archív

Oroszlányba látogat a DEAC kosárlabdacsapata szombaton a Tippmix Férfi NB I/A 20. fordulójában. A 18 órától kezdődő összecsapáson Polyák Lászlóék tovább folytathatják három mérkőzés óta tartó győzelmi szériájukat, illetve visszavághatnak az őszi hazai bajnokin elszenvedett egypontos vereségért – hangsúlyozza közleményében a debreceni klub.

Andjelko Mandics kinevezése óta újra szárnyra kapott a Debreceni Egyetem alakulata, hiszen a Szolnok és a Falco legyőzése után legutóbb a szintén az élmezőnyhöz tartozó Atomerőmű SE gárdáját is két vállra fektették. A három siker ellenére a DEAC továbbra is a 9. helyet foglalja el a tabellán, hiszen a rájátszásért folytatott hatalmas küzdelemben a közvetlen riválisok is szépen gyűjtögetik a bajnoki pontokat. A legjobb nyolcért induló versenyfutásban a hajdúságiak egyik nagy ellenfele pont a szombati vendéglátójuk, az MVM-OSE Lions lehet, akik jelenleg a 10. pozícióban tanyáznak. Bár az alapszakaszból hét forduló még hátra van, a szombati összecsapáson mindkét fél számára nagyon fontos lenne a győzelem megszerzése.

Andjelko Mandics az ASE elleni győzelmet követően kiemelte, hogy a mögöttük álló időszak csak akkor lesz igazán értékes, ha a válogatott szünetig hátralévő két mérkőzésen is be tudják gyűjteni a bajnoki pontokat. Egy biztos, hogy a jelenleg 9-10-es mérleggel álló cívisvárosiaknak minimum egy helyet még javítaniuk kell a rájátszásba jutáshoz, s mivel a mezőny sűrűsége miatt várhatóan az ötven százalékos mérleg nem lesz elég ehhez, így hét mérkőzésből legalább ötöt nyerniük kellene céljaik elérése érdekében. Az oroszlányiaknál nagyjából ugyanez a helyzet, de mivel ők egy győzelemmel kevesebbet gyűjtöttek eddig, ezért számukra is minden siker aranyat érhet.

Az OSE négy vereséget követően igyekezett megragadni utolsó lehetőségeinek egyikét, hiszen a bajnokság legrosszabb formájában lévő Sopron legyőzése után a sereghajtó Nyíregyháza otthonában is magabiztosan diadalmaskodtak. Kellettek is nagyon számukra a jó eredmények, hiszen Simon Petrov alakulata eddig meglehetősen kétarcú csapat benyomását kelti, kis túlzással jobb napjaikon bárkit képesek legyűrni, a rosszabbakon pedig szinte bárkitől kikaphatnak. Ami a két csapat örökmérlegét illeti, a felek eddig kilenc alkalommal találkoztak egymással az élvonalban, melyeken 5-4 arányban jelenleg az oroszlánok vezetnek. A Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban lejátszott négy összecsapáson eddig két hazai és két vendég siker született.

A gyors támadásokat vezető Oroszlány játékának lassítása kulcsfontosságú lesz, öt ponterős külföldi játékosuk mellett leginkább az Illés-Ruják hátvéd duó felel a pontjaikért, így a periméter védekezés megszervezése nagy hangsúlyt kaphat debreceni részről. Jó hír a DEAC háza tájáról, hogy az elmúlt héten visszatérő Gáspár Mátyás mellett Garamvölgyi Ákos is bevethető, így a műtéte után közel két hónapig lábadozó erőcsatár minden bizonnyal pályára léphet majd egykori kenyéradója ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában