Helyi bulvár, celeb

2024.04.26. 17:30

Nagy Bogi Debrecenben nosztalgiázott: bulikról, másnaposságról és „spúrságáról" is mesélt – videóval

Felelevenítette a debreceniség érzését a magát egyébként is cívisvárosinak tartó Nagy Bogi.

Balogh Efraim

Egymás után idézte fel az emlékeket a debreceni kötődésű énekesnő, Nagy Bogi

Forrás: Haon

Nagy Bogi számára bár hosszú évekig Balmazújváros jelentette az otthont, mégis Debrecent tekinti az origójának. Ennek apropóján megkereste őt a Haon, hogy mesélje el, mely helyszínekhez kötik a legmeghatározóbb emlékek a cívisvárosban. A jó időnek köszönhetően nemcsak beszámolt az élményekről, hanem szó szerint a „tettek mezejére lépett” stábunkkal.

Verőfényes napsütés, már-már kánikula közepette izzítottuk a kamerát (no és persze az autóban a klímát is), majd elindultunk a „várostúrára”. Ha már említettük a gépkocsit, épp arról mesélt Bogi, hogy február óta rengeteget vezet Budapestről Debrecen felé, amikor a belváros útjait szelve eszébe jutottak a forgalmi vizsgával kapcsolatos emlékei. Pontosabban vizsgáival, merthogy többször is próbálkozott…

– Háromszor buktattak meg forgalmin, de már három éve van jogsim – árulta el némi ironikus nevetéssel fűszerezve. Közben haladtunk a Nagyerdő felé, mivel ott várt minket egy olyan helyszín, amelyhez nemcsak a múlt, hanem a jövő is köti az énekesnőt.

2024 nyarán a Campus Fesztivál nagyszínpadán fog fellépni a Nagy Bogi Live

Úti célunkhoz közeledve egyre élénkebb képek jöttek elő az elmúlt évek fesztiváljairól, az esti koncertekről, az életérzésről és persze a másnapokról. 2023 nyarán a Nagy Bogi Live formáció még kisebb közönségnek adta elő dalait, idén viszont már merőben más lesz számukra a Campus Fesztivál: a Ködszínházhoz érve Bogi arról számolt be, hogy júliusban nagyszínpadon fog zenekarával fellépni.

No de ne menjünk el a másnap mellett… A belváros is maradandó élményeket okozott Bogi számára, ugyanis társaságával gyakran kapcsolódott ki a Roncsbárban. Amikor pedig úgy gondolta, hogy az alkoholra enni kell, akkor nem, nem sült krumplit és hamburgert reggelizett a Piac utcán (mint ahogy az a debreceni bulik után hajnalban gyakori szokás), hanem gíroszt evett, ráadásul rizzsel… Természetesen a csípős verziót már nem merte kipróbálni, tartva a következményektől. Ha nem a kedvelt gyorsétel általa preferált változatát fogyasztotta a szórakozást követően, akkor a pizzát választotta, mint másik kedvenc „józanító fogását”. A Roncshoz nemcsak az említett történések kötik, hanem több koncert, köztük az idén márciusban megjelent, nagylemezét bemutató klubturné is.

A Nagytemplomhoz érkezve felidézte a Tegnap varázsa című dalt, amit Varga Rékával közösen írtak. Emlékezetes maradt a klipforgatás, ugyanis egy novemberi napra esett, ekkor az emberek már télikabátban közlekedtek Debrecen főterén. Bogi és Réka viszont a dal tematikájához alkalmazkodva könnyű ruhákba öltöztek az őszi hűvösben, így miközben mesélt, kissé dideregve hallgattuk az „áprilisi nyár” közepette.

És ami nem maradhatott el: a ruhatéma és a Fórum Debrecen bevásárlóközpont. Noha talán azt gondoljuk, hogy a frontemberek, sztárzenészek, TV-szereplők mindegyike méregdrága outfitekben jár-kel mindennap, Bogi kiradírozta saját esetében ezt a tévhitet a fejünkből. Elárulta, hogy egy időben nagyon sajnálta a pénzt a ruhákra, igen „spúrnak” tartotta magát. Hozzátette: gyakran keresi az akciókat.

Bogi megemlékezett Cila néniről

Nem mentünk el szó nélkül a közelben lévő Ady Endre Gimnázium mellett sem. Bogi elmondta, hogy nagyon szerette a középiskolát, és szép időszakot élt meg ott. Ezt többek között a nemrégiben elhunyt Cila néninek is köszönheti, akiről az Ady-szobor mellett ülve meg is emlékezett.

– Biztosan ismeri mindenki Cila nénit, ő egy nagyon ikonikus személy volt az Ady Endre Gimnáziumban. A drámatagozat már nem lesz olyan nélküle, mint volt korábban. Furcsa érzés most itt lenni… – zárta gondolatait Bogi.

Azt is elmondta a közösen eltöltött idő során, hogy sokkal többet szeretne Debrecenben tartózkodni, s bár a próbák miatt gyakran jár a cívisvárosban, kikapcsolódni már aligha van lehetősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában