DEAC kosárlabda

2023.01.21. 20:28

Íme a Mandics-varázs: a DEAC legyőzte a Szolnokot!

Forrás: Kiss Annamarie

Tizennyolc pontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 17. fordulójában szombat este. A parádés első félidőt követően a tabella második helyén álló Olajbányász visszajött a mérkőzésbe, de az utolsó felvonásra újra magára talált a cívisvárosi alakulat, így magabiztos sikerrel debütált a kispadon a hét elején kinevezett Andjelko Mandics.

A hét elején David Dedeket váltó Andjelko Mandics alaposan felforgatta a kezdőcsapatot, Tóth Ádám visszakerült az első ötösbe, mellette Drenovac, Mócsán, Govens és némi meglepetésre Neuwirth volt ott a feldobásnál.

Rengetegen voltak kíváncsiak az edzőváltáson átesett hajdúságiak Szolnok elleni bajnokijára, közel teltház láthatta, ahogy Barnes öt pontjára Drenovac egy duplával, Mócsán pedig egy hárompontossal válaszolt az első percekben. A folytatásban Tóth volt aktív a festékben, majd Govens, Neuwirth és Drenovac is betalált kintről, így a negyed derekára meglépett a DEAC, időt is kértek a vendégek (18-7). Az egyperces szünet sem törte meg a házigazda ritmusát, Mócsán triplája után Govens a dudaszó pillanatában elengedett hármasa is utat talált a gyűrűbe, így tíz perc játékot követően 26-9-et mutatott az eredményjelző – írja a deac.hu.

Forrás: Kiss Annamarie

A második negyed kezdetén is megállíthatatlan volt a nemrég szerződtetett irányító, egy ziccert követően harmadik hárompontosát is értékesítette, így húszra nőtt a differencia (31-11). Tetemes hátránya tudatában érezhetően felkeményedett a vendégek védekezése, de a támadásaiknak továbbra sem volt ritmusa, így sokáig állandósult a különbség. A félidőhöz közeledve Gilszki hármasával közelített az Olajbányász, de Neuwirth pontos kinti dobása, majd Polyák szemfüles labdaszerzését követően kialakult az addigi legnagyobb fór (40-19). A hátralévő időben Révész és Pongó közelijét követően Drenovac volt eredményes, így nem kis meglepetésre 19 pontos debreceni vezetéssel mehettek az öltözőbe a felek.

Az elmúlt fordulókban tapasztaltakhoz hasonlóan ezúttal is egy teljesen más Szolnok érkezett ki a második félidőre, hatalmas energiákat mozgósítottak védekezésben, négy perc alatt egy 10-2-es rohanást produkáltak, Andjelko Mandics magához is hívta övéit (44-33). Közel öt percet kellett várni az első hazai mezőnykosárra, de hiába csorgott be Taylor közelije, Williamson vezérletével tízen belülre kerültek a vendégek. Bár Drenovac és Govens vezetésével valamelyest stabilizálódott a DEAC játéka, a játékrész hajrája ismét az Olajbányászé volt, Rudner triplájával összességében 15 ponttal nyerték a negyedet, így négyre olvadt a cívisvárosiak előnye (53-49).

Forrás: Kiss Annamarie

A záró felvonást a DEAC kezdte jobban Mócsán és Drenovac hat pontjára csak Szubotics tudott válaszolni egy hárompontossal, időt is kért Potocnik (59-52). Tóth közelijét követően a David Dedek által egész szezonban mellőzött Neuwirth talált be ismét kintről, így újra kétszámjegyűre hízott a differencia. A harmadik negyed nagy felzárkózása érezhetően rengeteget kivett a szolnokiakból, a DEAC pedig okosan kosárlabdát bemutatva folyamatosan távolodott ellenfelétől. A vége magabiztos és teljesen megérdemelt 81-63 arányú debreceni győzelem lett, így edzői pályafutása során először nyert a Szolnok ellen Andjelko Mandics, de ami még ennél is fontosabb, hogy győzelemmel debütált a Debreceni Egyetem kispadján vezetőedzőként.

DEAC – Szolnoki Olajbányász 81-63 (26-9, 16-14, 11-26, 28-14)


DEAC: GOVENS 13/9, Neuwirth 9/9, MÓCSÁN 14/6, DRENOVAC 23/6, Tóth 12 csere: Taylor 2, Polyák 4, Kovács 2, Kenéz 2, Balázsi.


vezetőedző: Andjelko Mandics


Szolnok: DURHAM 11/6, Gilszki 3/3, Griffin 9, Barnes 5/3, Williamson 6 csere: SZUBOTICS 13/6, Pongó 4, Révész 4, Rudner 8/6, Mokánszky.


vezetőedző: Gasper Potocnik

Andjelko Mandics: Tudtuk, hogy a Szolnok nagyon fizikális játékot játszik, és nem fogják feladni a meccset, még ha nagyobb a különbség, akkor sem. Az első félidőben nagyon jól játszottuk, a másodikban viszont sok eladott labdánk volt, ezekből kaptunk elkerülhető pontokat. Fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk, sikeresek voltunk a büntetők terén is, ugyanakkor sok támadó lepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak, ami nem meglepő hiszen főként három magasemberrel játszottak, de tényleg egy jó mérkőzésen vagyunk túl, remélem, hogy így folytatjuk a továbbiakban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában