Röplabda

2022.08.24. 07:27

Hazai győzelmek a 26. Eötvös Kupán

Az Eötvös DSE 32 csapat között védte meg tavalyi elsőségét.

Forrás: Eötvös Kupa

Csütörtökön strandröplabdával kezdődött és kedden délután a terem verseny helyosztóival ért véget Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléje, az Eötvös Kupa. A teremkupán három napon keresztül küzdöttek a csapatok a minél jobb helyezésekért. Az első napon a debreceni helyszíneken kívül Derecskén és Püspökladányban pattogott a labda. A lányoknál sikerült még a tavalyinál is jobb mezőnyt összehozni, hiszen dupla annyi együttes nevezett, mint egy évvel ezelőtt. Köztük több olyan csapat, akik korábban már vagy nyertek Eötvös Kupát, vagy az élmezőnyben végeztek. Közülük a vajdasági Kikinda, a kassai GT12; az eperjesi ELBA Presov, a korábbi amatőr diákolimpiai bajnok Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, a hazájában sikert sikerre halmozó máltai Swieqi Phoenix VC, a hazai bajnokságban országos szinten is eredményes MTK Budapest és a Vasas SC, valamint a legutóbbi győztes Eötvös DSE is éremesélyesnek számított.

Az első játéknapon 10 csoport mérkőzéseit rendezték meg. A csoportok első két helyezettjei jutottak a felsőházba, ahol a csoportelsők a csoportmásodikokkal keresztjátékot játszottak. A keddi nap zárásaként a csapatok felvonultak a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Házban. A hölgyeknél kisebb meglepetésre az ELBA Presov döntő szettben legyőzte a máltai bajnokot, míg az Eötvös DSE a Vasas „A” csapatát, a Kikinda az MTK Budapestet, a Vasas „B” együttese pedig a kassaiakat győzte le. Így a legjobb 4 közé az OK „KI-0230” Kikinda, az Eötvös DSE, a Vasas „B” együttese és az eperjesiek jutottak. A sors szeszélye folytán a döntőbe jutásért egymás ellen játszott a tavalyi döntő két együttese, de ezúttal az Eötvös DSE egy majdnem tökéletes és egy szorosabb játszmában simábban verte a kikindaiakat, mint tavaly. A másik ágon egy simán nyert Vasas szett után fordítottak az eperjesiek. A játék „eötvösös” örömtánccal zárult, hiszen ezúttal már az első vesztett szett után nem tudtak fordítani a felvidékiek, az Eötvös DSE U21-es gárdája szettveszteség nélkül nyerte a tornát.

Végeredmény

lányok

1. Eötvös DSE U21 (Magyarország)

2. ŠK Elba Prešov "A" (Szlovákia)

3. OK „KI 0230” Kikinda „C” (Szerbia)

4. Vasas SC „B” (Magyarország)

5. Swieqi Phoenix VC (Málta)

6. MTK Budapest fehér (Magyarország)

7. Vasas SC „A” (Magyarország)

8. Gymnázium Trebisovska 12, Kosice (Szlovákia)

9. Kunhegyes (Magyarország)

10. Szolnoki Sportcentrum „A” (Magyarország)

11. Tiszaörs (Magyarország)

12. OK „KI 0230” Kikinda „A” (Szerbia)

13. DEAC „A” (Magyarország)

14. Újfehértói SK (Magyarország)

15. Szolnoki Sportcentrum „B” (Magyarország)

16. Eötvös DSE „Z” (Magyarország)

17. UKS San Lesko „A” (Lengyelország)

18. Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium (Magyarország)

19. ŠK Elba Prešov "B" (Szlovákia)

20. Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI (Magyarország)

21. Korpilahden Pyrintö (Finnország)

22. Eötvös DSE U17 (Magyarország)

23. DEAC „B” (Magyarország)

24. Eötvös DSE „Y” (Magyarország)

25. ŠK Elba Prešov "C" (Szlovákia)

26. Eötvös DSE U15 (Magyarország)

27. OK „KI 0230” Kikinda „B” (Szerbia)

28. Eötvös DSE U13 (Magyarország)

29. UKS San Lesko „B” (Lengyelország)

30. KTKKSE (Magyarország)

31. BTRSE (Magyarország)

32. MTK Budapest kék (Magyarország)

A fiúknál egy kicsit foghíjasabb volt a mezőny. A tavalyi győztes felvidéki Komarno és a DEAC magabiztosan jutott a döntőbe, ahol magas színvonalú, szoros mérkőzés után a DEAC győzött.

Végeredmény

Fiúk

1. DEAC „A” (Magyarország)

2. VK Spartak UJS Komarno (Szlovákia)

3. DEAC „B” (Magyarország)

4. Újfehértói SK (Magyarország)

5. Kunhegyesi ESE (Magyarország)

6. DEAC „C” (Magyarország)

7. Szent László Gimnázium, Debrecen (Magyarország)

8. Szent József Gimnázium, Debrecen (Magyarország)

A találkozók után Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere, Piros Zoltán, Debrecen önkormányzati képviselője, Vojth Ildikó, 75-szörös magyar válogatott röplabdázó, az Eötvös DSE korábbi játékosa és Szombathy András, a verseny főszervezője adták át az okleveleket, kupákat ajándékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában