Röplabda

2022.08.20. 17:15

Immár 60 országból érkeztek játékosok az Eötvös Kupa története során

A nagy múltú és rangos sporteseménynek számító Eötvös Kupa augusztus 18-án strandröplabdával kezdődött.

Forrás: Eötvös Kupa-archív

Hajdúnánás immár tizedszer volt kiváló házigazdája Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás eseményének.

Annak ellenére, hogy sok külföldi résztvevő a háború miatt nem tudott útra kelni, ismét emelkedett a tornán résztvevő országok száma, hiszen először szerepeltek a versenyen egyiptomi és kolumbiai játékosok. Így a torna történetében eddig 5 földrész 60 országából voltak résztvevők - olvasható a szervezők közleményében.

A 26. Eötvös Kupán 9 ország strandröplabdázói szerepeltek, az egyiptomi és a kolumbiai játékosokon kívül finn, indiai, japán, román, szerbiai és szlovák sportolók ütötték a labdát, valamint számos hazai egyesület is képviseltette magát.

A strandröplabda Eötvös Kupa felnőtt női és férfi kategóriájában is román siker született. A hölgyeknél Madalina Pura és Giulia Blaj (C.S.S. Avram Iancu Stei) veretlenül győztek. Második helyen végzett Gyebnár Fanni és Strébl Noémi (Gödöllői RC). A bronzmérkőzés az Eötvös DSE két párosa közül ezúttal Berza Fanni és Tóth Kinga javára dőlt el minimális különbséggel Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti ellen.

A férfi felnőtt mezőnyben Juhasz Antonio és Borod Razvan (C.S. Westar Arad, Románia) (MEAFC) diadalmaskodtak, megelőzve az F. Nagy Bence (DEAC), Juhász József (GLP Sport Egyesület) és a Dorogi Máté, Korbély Dániel (DEAC) párosokat.

Az U20-as leány kategóriában Gyebnár Fanni és Strébl Noémi (Gödöllői RC) vehették át Nagyné Juhász Krisztinától, Hajdúnánás Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnökétől a díjakat. A szervezők minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, emellett Hajdúnánás önkormányzata minden kategória győzteseinek egy-egy helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel. A második és a harmadik helyen az Eötvös DSE sportolói végeztek, Dóka Vivien és Végh Kitti az ezüstérmeket, míg Lengyel Panna és Magyar Fruzsina a bronzérmeket vehették át.

Az U18-as fiúknál Tari Bendegúz és Vincze Tamás (Egri Városi Sportiskola) meggyőző fölénnyel nyertek. Kosztin Számadó Zétény és Szabó Márton szerezték meg a második helyet, míg a bronzérmek szintén Egerbe kerültek Hornyik Barnabás és Tóth Bálint jóvoltából.

Az U18-as lányok versenyét Gyebnár Fanni és Strébl Noémi (Gödöllői RC) nyerték, így már harmadik érmüket szerezték meg a tornán. Az ezüstérmek és a bronzérmek is Romániába kerültek, előbbieket Peia Gabriela, Vuluga Raluca (C.S. Westar Arad), utóbbiakat Creţ Mâlina, Micula Diana (C.S. Westar Arad) vitték haza.

Az U16-os kategóriában Lengyel-Polonkay Stefánia Tekla (Standröplabdázásért SE) és Vadócz Mira Dorina (Kispest SE) emelhették magasba a kupákat. Az ezüst- és bronzérmeknek itt is aradi tulajdonosai lettek. Az ezüstöket Gruie Georgia, Tinte Andrea, a bronzokat Petris Maria, Veseli Carina nyerték meg.

Az U14-es korcsoportban az aranyérmeket a palicsi Miroslav Antic Általános Iskola tanulói, Berenji Dorina, Varga Tímea nyerték meg. A második és harmadik helyen az Eötvös DSE játékosai végeztek, a másodikon Kis Polli és Veress Petra, míg a harmadikon Mohamed-Anwar Jázmin és Kiss Lorina.

Augusztus 19-én a mix kategóriában a győzelmet veretlenül szerezte meg Fehérvári Vivien (Eötvös DSE) és Dorogi Máté (DEAC). Csak a győztestől kaptak ki, így második helyen zárt a Tóth Kinga (Eötvös DSE), Korbély Dániel (DEAC) kettős. A harmadik helyet csak a szettarány döntötte el Berza Fanni (Eötvös DSE) és Gyula Zoltán (Eötvös DSE) javára a Magyar Fruzsina (Eötvös DSE), Nádasdi Péter (Közgáz SC és DSK) párossal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában