dlse

2019.08.12. 14:50

Tárt kapukkal várják a focizni vágyókat

Az öltözőt is felújították a derecskei labdarúgó egyesületnél.

Fotó: olvasói fotó

Derecskén, mint a legtöbb magyar településen nemzeti sportnak számít a labdarúgás. Ám nem minden település foglalkozik olyan szinten a többgenerációs oktatással, mint Derecske. A komoly labdarúgómúltra visszatekintő településen már egész kicsi kortól lehet rúgni a bőrt. Hogy ez mit is jelent pontosan? Óvodás kortól, amíg az ember lába bírja, végigkísérheti az életét a világ legkedveltebb sportja.

Ovitól a felnőttekig

A DLSE, azaz a Derecskei Labdarúgók Sportegyesülete és a derecskei óvoda együttműködése során óvónénik szorgos munkája segíti, hogy a „kiscipősök” is megismerkedhessenek, majd a profi edzők mellett egyre komolyabban foglalkozhassanak focival a gyerekek. Ovi után az U7-től végigjárva a ranglétrát egészen a felnőtt csapatig is eljuthatnak. Szóval a kor nem lehet akadály, és mivel mindez térítésmentes, ezért az anyagi része is megoldódik. Az egyesületnél Czibere Tibor utánpótlás-koordinátor felügyeletével minden korosztállyal külön edző foglalkozik, kortól függően. Ez is azt mutatja, hogy nem rövidtávon gondolkoznak, ha sportról van szó.

Korszerűbb

Viszont a sport szeretete mellett elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra is. Ennek érdekében idén felújításra és korszerűsítésre került sor a Sárostói Sporttelepen. Megújult az öltöző: a vizesblokk és burkolatfelújítás mellett elektromos légbefúvók és az újonnan kialakított társalgó teszi korszerűbbé a létesítményt. A center- és az edzőpályát automata öntözőrendszerrel látták el, ami nagyban segíti az egyébként szikes talajú sportpálya karbantartását. Mivel korosztályonként heti két edzés van, majd a hétvégi meccsek, ezért a gyep folyamatos öntözése és nyírása komoly elfoglaltságot biztosít a pályakarbantartóknak. A felújítások önkormányzati és állami beruházások során jöhettek létre.

Az egyesület céljai közt szerepel még a centerpályához tartozó lelátó felújítása, a kapuk cseréje, majd egy talaj- és gyepcsere is, bár ez már a hosszútávú célok része. A térségben egyre többen fociznak, és ennek a kézzel fogható eredménye, hogy az elmúlt évekhez képest 40 százalékkal nőtt a korosztályos létszám. Ez az emelkedés és a felnőtt csapat stabil megye I.-es szereplése is csábítóan hat az érdeklődésre. A közel 150 főt foglalkoztató egyesület nyitott kapukkal várja a focizni vágyó kicsik és nagyok érdeklődését.

Némethy Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában