A nap legfontosabb anyagai

2024.04.29. 21:58

Mentőhelikopter és egy különleges repülő hívta fel magára a figyelmet Hajdú-Biharban

Több szomorú eset történt a hét első napján, de érdekességekből sem volt hiány: hétfői összefoglaló a vármegye híreiből.

Haon.hu

Már hiába érkezett a mentőhelikopter

Forrás: Napló-archív

  • Balesettel kezdődött a hét, összeütközött egy személygépkocsi és egy kisteherautó a 35-ös főúton, Polgár közelében.
  • Kerékpárját toló férfi hunyt el hétfő délelőtt Nádudvaron, a Dobó utcában, mentőhelikoptert is riasztottak, de már nem tudták megmenteni az életét. 
  • Rendőrök, tűzoltók és mentősök jelentek meg hétfő kora délután a hajdúszoboszlói Szilfákalja páratlan oldalán egy társasháznál. A helyi hivatásos tűzoltóknak az egyik első emeleti lakás ajtaját kellett ajtófeszítővel kinyitniuk, hogy a mentőszolgálat munkatársai bejussanak az ingatlanba.
  • A helyi közélet eddig ismeretlen szereplőjeként jelentkezett be a város polgármesteri székéért dr. Varga Marina. A Fidesz-KDNP balmazújvárosi polgármesterjelöltje a Hajdú Online-nak adott elsőként interjút.
  • Kezdetét vette egy újabb útfelújítás a vármegyeszékhelyen. Elindult a Határ út felújítása Debrecenben, a beruházás költsége bruttó 427 millió forint, nagyrészt állami támogatásból valósul meg.
  • 2025 második felében új alapokra helyezik az ivóvíz-szolgáltatást Földesen. Bár volt probléma a településen a vízminőséggel, a korlátozást már feloldották.
  • A közelmúltban fontos változásra lehettek figyelmesek a debreceni néptáncos közösség mindennapjait követők: Takács Zoltán személyében új tánckarvezető lett a Debreceni Hajdú Táncegyüttes csapatánál. A fiatal, mindössze húsz esztendős táncos rögtön a mélyvízben kezdett.
  • Különleges luxusgép éjszakázott Debrecenben, a színátmenetes Boeing 737-esen többek között hatalmas tárgyalóasztalnak is jutott hely.
  • Debrecen belvárosában egyre több a virágárus, nem véletlenül. Anyák napja és ballagások sokasága is lesz május első hétvégéjén, így utánajártunk, milyen mélyen kell majd zsebbe nyúlni a virágboltokban.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában