Kultúra és oktatás

2024.05.13. 16:12

Külföldi diákokkal tartottak rendhagyó angolórákat a debreceni iskolában

A résztvevők tartalmas előadásokon és kötetlen beszélgetésekben fejleszthették angol nyelvi ismereteiket.

Haon.hu

A jövőben további kultúrák bemutatásával tervezik folytatni ezt a kezdeményezést

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A Debreceni Hatvani István Általános Iskola könyvtára és a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület sikeres együttműködése eredményeként idén is rendhagyó angolórákon vehettek részt az oktatási intézmény 7-8. évfolyamos diákjai – tájékoztatta a Haont Németi Katalin közművelődési szakember, az iskola könyvtárosa.

Az előző tanévben indított és a napokban folytatódó közös munka során az iskola meghívására az egyesületnél dolgozó külföldi önkéntesek nyolc alkalommal, eseményenként 45 percben, angol nyelven mutatták be országuk jellegzetességeit.

Debrecen-angolora-angol nyelv-oktatas
Több országból is érkeztek, hogy bemutassák kultúrájukat
Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A két tanítási nap során az Olaszországból, Spanyolországból és Ecuadorból érkező egyetemi hallgatók fotókon, kisfilmeken, játékos feladatokon keresztül hozták közel a magyar fiatalokhoz szülőhelyük földrajzi nevezetességeit, érdekes szokásait, legfontosabb ünnepeit, vagy gasztronómiai különlegességeit.

A tartalmas előadásokon a résztvevők beszélgethettek, kérdezhettek, kötetlenül használva és észrevétlenül mélyítve az angol tudásukat.

Az immár második éve tartó népszerű kezdeményezés a szervezők szándékai szerint a jövőben további országok, kultúrák bemutatásával folytatódni fog.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában