Itt a lényeg!

2024.05.16. 07:00

Mihály-napi vásár: ennyien voltak, és a többség szerint ezekért a termékekért érte meg kilátogatni

A hivatalos becslések szerint csaknem 140-150 ezer látogatót vonzott az idei debreceni tavaszi nagyvásár. A Mihály-napi vásáron ugyan történt lopás, de nagyobb rendbontás nem zavarta meg a népszerű eseményt.

Nagy Emese

Rengetegen keresték fel a tavaszi Mihály-napi vásárt Debrecenben

Forrás: Napló-archív

A napokban beszámoltunk arról, hogy a Mihály-napi vásár pont olyan, mint harminc éve: zsíros szájak, vattacukor, kiabáló árusok és alkudozó vásárlók. Nem volt bennünk hiányérzet, ezért is voltunk kíváncsiak, hány embert vonzott a debreceni tavaszi nagyvásár, illetve mik voltak a slágertermékek.

A Mihály-napi vásáron sokan keresték a kézműves termékeket
nagyvásár Debrecen vásár tavaszi
A Mihály-napi vásáron sokan keresték a kézműves termékeket
Forrás:  Napló-archív

A Mihály-napi vásáron rengetegen megfordultak

Idén is hihetetlenül népszerűségnek örvendett a Mihály-napi vásár, a Haont a Debreceni Közterület Felügyelet intézményvezetője, Lelesz György arról tájékoztatta, hogy sokan, becsléseik és a kamerafelvételek szerint 140-150 ezren látogattak el a Böszörményi úti kavalkádra. A széles választékot 698 kereskedő biztosította (több mint 800 helyet béreltek), közülük 126-an kínáltak kézműves portékát. Kiemelte, szombaton 9 órától, míg vasárnap 10 órától szinte "telt ház" volt. 

Az ételudvar nagyon felkapott volt, kürtőskalácsért és eperért nagyon sokan álltak sorba, illetve rengetegen vásároltak kézműves termékeket

 – mutatott rá az intézményvezető. Megjegyezte, 150 darab kétkaros szemetesgyűjtőt helyeztek el a vásár helyszínén, és napközben húsz fő folyamatosan ürítette azokat és hordta a nagy gyűjtőkonténerekbe.

Megosztotta azt is, hogy a piaci hangulatra jellemző hangoskodáson kívül semmilyen rendbontás nem történt. Két kisebb rosszullét miatt kellett a mentősöknek eljárni, illetve két kisebb lopás történt, a rendőrök átvették az intézkedést és eredményezen zárták.

 – Száz fő, 39 takarítógép mintegy 600 köbméter szemetet szedett össze a debreceni tavaszi nagyvásár végén, vasárnap 23 óra 10 perctől már zavartalanul haladt a forgalom a Böszörményi úton – fogalmazott Lelesz György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában