Egyház

2024.02.25. 13:20

A hívek segíthetnek, hogy teljesen elkészüljön a tócóskerti templom belső festése

Csaknem 90 alkotást helyeznének el a fehér falakon.

Haon.hu

A tócóskerti templomot 2022 decemberében szentelték fel

Forrás: Napló-archív

Már több mint egy éve, hogy felszentelték a Debrecen-Tócóskertben található görögkatolikus templomot. A Szentháromság nevet viselő imaházat nagy szeretettel és gonddal vették birtokba a tócóskertiek. A mintegy 250 nm alapterületű, 200 fő befogadására alkalmas templom az elmúlt esztendőben számtalan hívet bevonzott már, szépen bővül az ide járók köre, azonban a belső festési munkálatok még nem készültek el – írja hivatalos oldalán a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

A fehér falakra szenteket, bibliai jeleneteket, színeket festenének, az előzetes becslések alapján ennek költsége körülbelül 50 millió forint, melynek a felét a Hajdúdorogi Főegyházmegye biztosítja. A másik 25 millió forintot a hívek adományaiból szeretné a parókia összegyűjteni, erre nyílik most lehetőség: bárki segíthet abban, hogy a csaknem 90 alkotás valóban megelevenedjen a falakon. A támogatásról a főegyházmegye honlapján olvashatnak további részleteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában