Szívhez szóló

2023.10.02. 13:46

Különleges ajándékot kaptak a debreceni nyugdíjasok

Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat mellett egy egyedi programmal is készült a város.

Hajnal László

Az idősek műsorral is készültek

Forrás: Molnár Péter

Megkezdődött az október 1-je, az idősek világnapja alkalmából megrendezett Még mindig aktívan című ünnepi programsorozat a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központja Színháztermében, hétfőn délelőtt.

Nagy Lajosné, Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője köszöntőjében elmondta, a rendezvény nyitónapján egy kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. A tárlatot 62, a nappali és a szakosított ellátásban részt vevő személy műveiből állították össze. Emellett egy Ki mit tud? program keretében 34 műsorszámmal is készültek a hétfő délelőtti programra az ellátottak, ahol egyéni és csoportos fellépésekkel, próza, vers, ének, paródia és bohózat műfajában szórakoztatták a közönséget.

Az intézményvezető egyúttal háláját fejezte ki, hogy a Városi Szociális Szolgálat Ifjúság, Süveg és Thomas Mann utcai telephelyének megújításával a város hozzájárult ahhoz, hogy komfortosabb és otthonosabb környezetben tölthessék az időt a nyugdíjasok. Egyúttal megköszönte, hogy a munkahelymegőrzési támogatással elismerték a debreceni szociális dolgozók tevékenységét.

Fontos, hogy aktívak maradjanak a nyugdíjasok

Papp László polgármester köszöntőjében elmondta, immár 21 éve zajlanak az idősek napja alkalmából az egész októberen át tartó programok, melyek egyrészt a város szervezésének, ám jelentős mértékben a nyugdíjas egyesületek tagjainak köszönhetően válnak gyönyörködtethetővé.

Fontos kezdeményezésnek nevezte a város részéről a Mozdulj, Debrecen! programot, mellyel igyekeznek motiválni is a szépkorúakat, hogy aktívak maradjanak. Megjegyezte, az egészségmegőrzés nemcsak a fiataloknak és a középkorúaknak fontos, hanem a nyugdíjasoknak is érdemes elköteleződni a mozgás iránt, így az időskor minél hosszabb és tartalmasabb lehet. 

Papp László emlékeztetett arra, éppen szeptember végén adták át a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Szent Anna utcai központját, amely – amellett, hogy a Mozdulj, Debrecen! központja – szűrővizsgálatokkal és a prevenció eszközeivel is segíti a debreceni a szépkorúakat, hogy minél egészségesebb életet élhessenek.

Szívhez szóló ajándék

A polgármester örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére számos fejlesztést sikerült végrehajtani Debrecenben:

Büszke vagyok arra, hogy két csodálatos színház szolgálja a jövőben a város kultúra iránt elkötelezett polgárainak szórakoztatását

 – mondta. Kiemelte, a Csokonai Nemzeti Színház megújulása a város elmúlt két és fél évtizedes munkájának egyik ékköve.

Papp László egy meglepetéssel is készült a szépkorúak számára az idősek világnapja alkalmából. Mint mondta, szeretné, ha a felújított teátrum épületét a nyugdíjas tagjai közül is minél többen látnák, ezért a város vezetősége egy olyan produkcióval szeretné megörvendeztetni az időseket, amely kifejezetten a debreceni nyugdíjas egyesület tagjainak szól.

Megemlítette, a Csokonai Színház december 23-ától játssza újra a Csárdáskirálynőt, melynek egyik, Karácsony és Szilveszter közötti előadására meghívják az időseket. Ennek részleteiről az egyesületek vezetői fogják tájékoztatni az időseket.

 Hozzátette, a színház kapacitását sikerült megnövelni, a korábban 350 férőhellyel szemben 500 fő is el tud helyezkedni úgy, hogy teljes értékű élményt kapjon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában