Frissítő pihenés

2024.04.10. 15:07

Utazás: két hajdú-bihari város is ott van az év eleji top 10-ben

A vendégek inkább a közeli időpontokat foglalják az első negyedév adatai alapján.

Haon.hu

A hajdúszoboszlói termálfürdő

Forrás: MW-archív

Biztatónak látja a hazai turizmus első negyedévi eredményeit a szallas.hu: két hosszú hétvégénk is volt ebben az időszakban, a vendégéjszakaszám 8, a foglalások száma 6,4, a bruttó közvetített szobaárbevétel pedig 13,5 százalékkal nőtt 2023 első három hónapjához képest. A március 15-e háromnapos pihenő volt és a húsvét is erre az időszakra esett, ezzel szemben 2023-ban nem volt hosszú hétvége az első negyedévben. Nem kell sokat várni a következő hosszú hétvégére, pünkösdkor háromnapos utazást tervezhetünk – idézi Kelemen Lilit, a szállásportál sajtószóvivőjét a VG.hu.

A szerdán közölt átfogó összeállításban többek között arról is írnak, hogy a piac idén erősen last minute jellegű: a vendégek a közeli időpontokat foglalják nagyobb arányban mind a kedvezményes, mind a normál időszakokban, az átlagos foglalási hossz pedig 1,9 éj volt az első negyedévben

A magyarok kedvenc úti céljai Budapest, Eger, Pécs, Gyula és Miskolc voltak, ezeket követte Szeged, Hévíz, Debrecen, Hajdúszoboszló és Siófok.

Mint írták, a régiós összesítésben minden ötödik foglalás Észak-Magyarország területére esett. Budapest és vonzáskörzete 16 százalékban, a Nyugat-Dunántúl és a Balaton pedig 13-13 százalékban részesült a negyedév foglalásaiból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában