Közbeszerzés

2023.09.19. 10:45

Megújulhat a hajdúnánási Hősök Ligete

A Hősök Ligetének rekonstrukciójára indított közbeszerzési eljárást a hajdúnánási önkormányzat.

Haon.hu

A játszóteret is bővítik majd

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

A „Hajdúnánás kék és zöld infrastrukturális fejlesztése” című pályázat megvalósításához kapcsolódóan a Hősök Ligetének rekonstrukciója és rekreációs fejlesztése történhet meg a hajdúnánási önkormányzat beruházásában. Fő szempont a zöldfelületek fejlesztése, a játszótér bővítése, egy északi fogadótér-, illetve egy pihenésre alkalmas terület kialakítása.

A meglévő burkolt felületeket bővítik, kialakítva egy hosszanti tengelyt az északi bejárat és a meglévő sétány között. Az északi főbejáratnál elhelyeznek egy gyalogos fogadót és rendezvényterületet. A jelölt aszfaltburkolatokat elbontják és a megjelölt területen termőfölddel töltik fel, illetve tereprendezés és gyepesítés történik. A meglévő vízfelület partján a nádas egy részét (1200 négyzetméter) kiirtják. A tóhoz egy stég is épül rámpával. A meglévő játszótér további játszóelemekkel (7 db), és egy mászófallal bővül. Két fitness-eszközt áthelyeznek.

Napelemes világítás is lesz

A futópálya mentén napelemes világítást alakítanak ki; programozható vezérlőkkel ellátott, teljesen automatikusan működtethető 7 kandelábert telepítenek. A lámpák fényereje szabályozható, világítási cikluson belül a fényerő időszakos visszavétele és erősítése lehetséges. A kandeláberek a napelem által megtermelt energiával működnek. A munka több mint 50 ezer négyzetméternyi területet érint, ahol burkolatépítés, aszfaltfelújítás, gyepesítés és cserjék ültetése is történik. Öt balesetveszélyes nyár- és fűzfát kivágnak. Egy ivókutat is telepítenek.

A munkára 9 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat szeptember 27-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában