Befektetés az egészséges életmódba

2022.03.30. 16:06

Iskolások avatták fel a Liget téri futópályát

Szijjártó Péter: cél, hogy a sport a mindennapok része legyen.

Forrás: Kiss Annamarie

Futópályát avattak és sportnapot tartottak szerda délután a debreceni Liget téren. A találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy a kormány számára fontos a sportolás lehetőségének biztosítása a lakosság számára. Nemcsak azzal, hogy az általános iskolások számára bevezették a mindennapi testnevelésórát, hanem a testmozgáshoz szükséges infrastruktúrával, kondiparkok, sportpályák és futópályák építésével is ahhoz kívánnak hozzájárulni, hogy a sport rendszeres tevékenységgé váljon a lakosság körében. 

A cél, hogy a nemzet számára ne elvont fogalom legyen, hanem a mindennapi élet része

– jelentette ki.

 

Szilágyi Edina, a Csapókert önkormányzati képviselője elmondta, hogy a városrészben az elmúlt években nemcsak utak és járdák újultak meg, hanem a Csapókert ékköve, a Liget tér arculata is jelentősen megváltozott. Az egyik legnépszerűbb újdonság az 555 méteres rekortán futópálya kialakítása volt, de a a napokban megkezdődött a Csapókerti Közösségi Ház korszerűsítése is.

Papp László polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a város új élményközpontja lett a Liget tér, a Csapókert pedig Debrecen egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze. 

Debrecen gazdasági, kulturális és oktatási intézményeinek fejlődése nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is egyedülálló

– mutatott rá.

 

Tasó László honatya a találkozás öröméről beszélt a többféle sportágnak és programoknak helyt adó Liget tér kapcsán. Kiemelte, hogy a tér tartalommal is megtelik a jövőben, és érdemes azért dolgozni, hogy közösségek jöjjenek létre. Kitért a Kárpátaljáról hazánkba menekülő emberek megsegítésének fontosságára is, majd hozzáfűzte, hogy ha a lakosság bizalmat szavaz, a választások után is töretlenül folytatják a munkát a debreceniekért.

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában