Intézményfejlesztés

2023.09.08. 14:29

Újabb és modernebb környezetben kezdték meg a tanévet a Kiskossuthban

Három épület is megújult a beruházás során.

Panyiczki-Berényi Viktória

Megújult környezetben tanulhatnak a gyerekek

Forrás: Molnár Péter

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolájában. A teljes beruházás több mint 800 millió forintba került. A három feladatellátási hely korszerűsítése során tantermeket, folyosókat és vizesblokkokat újítottak fel. Az iskolák gépparkjai a legmodernebb informatikai eszközökkel gazdagodnak.

Prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a Kossuth utcai épületben megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy hosszú éveket vártak egy ilyen volumenű fejlesztés megvalósulására.

 – Néhány simítás még hátra van, mert a pályázati munka egészen szeptember végéig tart. A betervezett munkákon kívül egyéb felújításokat is meg tudtunk csinálni, amelyeknek nagyon örülünk – fűzte hozzá.

debrecen, kiskossuth, iskola, felújítás,
Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskola intézményvezetője és prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja 
Forrás: Molnár Péter

Rendhagyó tanévzárás

Az előző tanévet rendhagyó körülmények között fejezték be a kiskossuthos diákok. A felső tagozatosok a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő UD Forestben „vendégeskedtek”, az alsósok pedig júniusig a Kossuth utcai intézményben tanultak. Ezután adták át az épületet a kivitelezőnek.

Megújult az iskola
Forrás: Molnár Péter

– Nagyon örülünk, hogy a tanévet már valamennyi diákunk itt kezdhette meg a Kossuth utcai intézményben. 

Nagyon fontos momentuma volt a pályázatnak az is, hogy az egyetemi hallgatóknak modern gyakorlati helyszínt tudjunk biztosítani. Azt gondolom, hogy olyan környezetet teremtettünk a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt, ahova jó bejönni, ahol öröm lenni és tanulni minden nap

 – emelte ki Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskola intézményvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában