Közlekedésfejlesztés

2023.09.15. 13:52

Nemzetgazdasági szempontból is kiemelt ügy lett négy debreceni projekt

Mindegyik a közlekedésfejlesztés része.

Haon.hu

A Füredi út – Böszörményi úti csomópont fejlesztése is kiemelt ügy lett

Forrás: Napló-archív

A Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított négy debreceni beruházást is – derül ki a szeptember 14-i Magyar Közlönyből. 

Az egyik a 35. számú főút Debrecen-Józsa és 354. számú főút közötti szakasz fejlesztése.

Erről a projektről többször írtunk már, a mintegy 2,4 kilométer hosszú útszakasz, valamint az érintett csomópontok kapacitásbővítésének kiviteli terveire mintegy 325 millió forint áll rendelkezésre. Ez a beruházás annak a csomagnak a része, melyben mintegy 112,2 milliárd forintnyi, Debrecent érintő fejlesztési forrást ítélt oda a kormány, erről részletesen itt írtunk:

A másik kiemelt jelentőségű projekt a Debrecen-Józsa északi tehermentesítő út megvalósítása,

melynek révén a józsai autópálya-lehajtó egy olyan összeköttetést kap a 35-ös főúttal, amely képes lesz elkerülni a városrész lakott területeit.

Fontos debreceni csomópont is érintett

A harmadik a Füredi út – Böszörményi úti csomópont fejlesztése.

Ez a kereszteződés jelentős közúti forgalmat bonyolít le, ezért a jelzőlámpás csomópont fejlesztése a jövőben indokolttá válhat a gazdasági övezetek által generált forgalomtöbblet miatt. Ezen terület fejlesztésére, bővítésére tanulmányterv készül mintegy 150 millió forint értékben. 

A negyedik, cívisvárost érintő pont a 47. számú főút 4. számú főút és 481. számú főút közötti szakasz fejlesztése.

A 47-es számú főút négynyomúsítása kiviteli terveinek elkészítésére 300 millió forint támogatást kapott Debrecen, további 200 millióból pedig elkészülhet Homokkerti felüljáró és kapcsolódó úthálózat kapacitásbővítése környezetvédelmi engedélyig történő előkészítése.

Egy vármegyét érintő projekt szintén nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügy lett, ez a 47. számú főút Békéscsaba és Berettyóújfalu közötti szakaszának 2x2 sávra történő fejlesztése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában