Helyi gazdaság

2023.03.03. 14:03

Szijjártó Péter: minden a terv szerint halad a debreceni BMW-beruházással

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

„Hatalmas siker és elismerés Magyarország számára, hogy a BMW Debrecenben építi fel azt a gyárát, amely teljesen új elektromos típusokat fog gyártani, ezzel hozzájárul az európai autóipar modernizálásához és környezetkímélőbbé tételéhez” – írta Facebook-oldalán pénteken Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: ezzel a beruházással Magyarország egyike lesz a világ azon három országának, ahol mindhárom német prémium autógyártó vállalat gyárral rendelkezik.

A bejegyzés szerint

ma áttekintették a beruházás állását, megállapították, hogy minden a terv és a menetrend szerint halad, így a BMW elektromos átállásra vonatkozó stratégiájának megvalósulását semmi nem veszélyezteti.

A poszthoz csatolt fotókon Szijjártó Péterrel átellenben Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója látható.

Barcsa Lajos debreceni Facebook-oldalán megosztotta, Papp László polgármesterrel együtt a berlini nagykövetségről jelentkeztek be az egyeztetésre.

Az épülő üzem területét fotóriporterünk is megnézte néhány nappal ezelőtt, az ott készített képsorozatot ebben a cikkben láthatják.

Mint ismert, a gigantikus, mintegy 400 milliárd forintos beruházás ezernél is több munkahelyet teremt a városban. A termelés 2025-ben indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában