Csökkentik a költségeket

2022.10.17. 13:52

Több intézmény is bezár a következő héttől Püspökladányban

Az energiaválság kezelése érdekében hozott döntést legutóbbi ülésén Püspökladány képviselő-testülete. Varga Zoltán önkormányzati képviselő közösségi oldalán számolt be a tervezett intézkedésekről, meghozott döntésekről.

A fűtési időszakra készül az önkormányzat

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

– Augusztusban kezdeményeztem a rezsiadatok bekérését az intézményeinktől, gazdasági társaságainktól, melyeket a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság két körben is tárgyalt, majd tette a határozatban szereplő javaslatokat, amelyek mellett vélhetően további kényszerű és kellemetlen döntések meghozatalára lesz még szükség - fogalmazott bejegyzésében a képviselő. A város honlapján is elérhető határozatban foglaltak szerint, a testület elfogadta Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság javaslatait.

A képviselő-testület döntése értelmében, valamennyi önkormányzati intézmény, vállalkozás ingatlanában a fűtési időszak alatt legfeljebb 18 fok lehet. Ez alól kivételt csak az egészségügyi intézmények, valamint az óvodák és bölcsődék jelentenek. A költségvetés általános és fejlesztési tartalékalapjainak felhasználását befagyasztották, az intézményekben pedig létszámstopot vezettek be. A helyi újságot nem jelentetik meg. Az önkormányzat és az intézmények esetében a még el nem kezdett felhalmozási kiadások felhasználását felfüggesztették; jutalmakat az év végéig nem fizetnek ki.

A Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum, Dorogi Márton Művelődési Központ, Kecskés Gyula Városi Könyvtár és Karacs Ferenc Múzeum épületei október 23-án bezárnak. Előbbiek tevékenysége a Dorogi Márton Művelődési Központ Ifjúsági Házába került át október 15-től. A városi sportcsarnok - az időjárástól függően - leghamarabb november 1-én, legkésőbb november 15-vel bezár. A szolgáltatóval történő egyeztetések alapján csökkentik a közvilágítási lámpatestek számát, illetve a közvilágítási időszak időtartamát, figyelemmel a közlekedési utak besorolására.

Mindezek mellett további feladatokat is tartalmaz a határozat. A művelődési ház termeinek használatáról az intézményvezetőknek kell az egyesületekkel egyeztetniük; felülvizsgálják az önkormányzat bizottságainak összevonását és a tiszteletdíjakat, valamint a saját tulajdonú termőföldek bérbeadásának lehetőségeit. Az intézményvezetők feladata energiamegtakarítási terv készítése október 20-ig, melyben konkrét összegeket, határidőket és felelősöket is megjelölnek.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában