Elkészült az üzem

2022.09.13. 17:39

Hisznek a jövőben, hisznek a magyar piacban: elindult a termelés a szoboszlói Leier-gyárban

Lezárult a vállalat 4,5 milliárd forintos beruházása.

A gyár hivatalos átadóünnepségét kedden tartották.

A Leier Hungária Kft. immár 37 éve családi vállalkozásként működik hazánkban, jelenleg kilenc építőanyaggyártó üzemmel rendelkezik, és több mint ezerkétszáz munkavállalónak biztosít állást.

Az új üzemben svéd technológiával, környezetbarát módon, kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával sík és hullámos betoncserepeket különböző színekben, felületekben és a korábbinál nagyobb kapacitással gyárthat a vállalat.

A keddi átadóünnepségen elhangzott, hogy a régi cserépgyár a folyamatos karbantartás és egyre több felújítás ellenére sem tudott már hatékonyan termelni, ezért döntött a tulajdonos Leier család 2020-ban a fejlesztés mellett, amelynek során a meglévő gyártócsarnokot csaknem négyszeresére növelték. A termelés elindult, az alapcserépgyár teljes kihasználtsággal működik, a kiegészítő cserepeket pedig októbertől gyártják majd a kívánt mennyiségben.

Forrás: Molnár Péter

Az ünnepségen Matthias Ebner cégtulajdonos emlékeztetett: 2015 óta már 200 millió eurónyi beruházást valósítottak meg Magyarországon, ennek köszönhetően több mint 300 új munkahelyet teremtettek.

Mint mondta, a gazdasági szempontok mellett a legfontosabb, hogy van egy jó csapat a kiválasztott telephelyen. Szavai szerint a sikerhez kiváló munkaerő is kell.

A célokat végre is hajtják

Az üzem létrejöttét a magyar kormány is támogatta. Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta: az elmúlt 12 év politikája bebizonyította azt, hogy amit ambiciózus célként megfogalmaznak, azért tudnak is tenni, s hozzátette, ez idő alatt 23,5 ezer milliárd forint fejlesztési forrást költöttek magyar beruházásokra. – Vállaltuk azt, hogy a magyar vállalkozások fejlődéséhez tőkét invesztálunk – emelte ki. Hozzátette, hogy a háború miatt újra kell szervezni a beruházási terveket. Ma az ország különböző pontjain 10 ezer milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg egymással párhuzamosan, első körben ezeket kell konszolidálni.

Ezeket egyesével fogjuk átvizsgálni, időszakosan felfüggeszteni, újratervezni, majd a válság és a pénzügyi lehetőségek mértekében újraindítani és befejezni

– fogalmazott. Elmondta, hogy idén ősszel a kormány benyújtja a magyar állam beruházási rendjéről szóló törvényt, melynek célja, hogy amikor a gazdasági lehetőségek kisebb mozgásteret biztosítanak a kormányzatnak, a magyar állam akkor is kiszámítható védőhálót, együttműködő kollaborációt kínáljon a piaci szereplők számára.

Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium miniszterhelyettese
Forrás: Molnár Péter

Bodó Sándor országgyűlési képviselő rámutatott: a fejlődésnek látható tanúbizonysága van ma hazánkban, s mint mondta, a minőségi fejlesztésre mindig szükség van.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a vállalat a várost választotta a legújabb fejlesztéséhez. Kiemelte: Hajdúszoboszló bár a turizmusáról híres, de az önkormányzat a jövőben együttműködő politikával nyit a vállalkozások felé is.

Bodnár Viktória gazdasági vezető rámutatott:

az elmúlt hat év alatt a beruházásoknak köszönhetően megduplázódott a vállalatuk munkavállalóinak száma, árbevétel tekintetében pedig mára az egyik legnagyobb egységévé váltak a Leier Hungária Kft. kilenc építőanyaggyártó telephelyének.

A hajdúszoboszlói beruházással újabb 23 munkahely jött létre.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában