Helyi gazdaság

2022.05.06. 18:41

Közel százhetven Tungsram-dolgozót bocsáthatnak el idén a hajdúböszörményi gyárból

A munkavállalókat nem hagyják egyedül, összefogás indult a településen. A gyár teljes bezárása nem került szóba.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Hajdúböszörményben az idei év során megközelítőleg 170 dolgozó elbocsátását tervezi 3 ütemben a cég vezetése, 2022 júniusa és szeptembere között

– tájékoztatta Kiss Attila polgármestert Joerg Bauer, a Tungsram Operations Kft. elnök-vezérigazgatója a település hivatalos Facebook-oldalán pénteken közzétett poszt szerint. Mint írják,

a gyár teljes bezárásáról nincs szó.

A bejegyzésben emellett közölték: Hajdúböszörmény város vezetése folyamatos egyeztetéseken vesz részt annak érdekében, hogy a helyi gyárból elbocsátandó dolgozók további - lehetőség szerint megszakítás nélküli - foglalkoztatása valósuljon meg.

Az egyeztetések résztvevői dr. Tiba István országgyűlési képviselő bevonásával a gyár helyi vezetésén és az önkormányzaton túl a Hajdúböszörményi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetése, az esetleges átképzések miatt a szakképző intézmények vezetői, valamint a helyi és környékbeli vállalkozások szereplői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában