Közbeszerzés

2021.10.01. 15:09

Korszerűsítik és bővítik az Ifjúság utcai fogyatékosellátót

Fotó: Napló-archív

Eredményt hirdetett az önkormányzat pénteken a Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztése érdekében kiírt közbeszerzési eljárás lezárultával. Eszerint a munkát a Blaumaler Kft. végezheti el. Az Ifjúság utcai nappali intézmény 682,50 négyzetméter hasznos alapterületű, földszintes épület, melynek egészét kell felújítani.

A felújítás révén többek között klubszoba, ebédlő, tálaló, konyha, pihenő, szociális helyiségek és akadálymentes mosdó is létesül.

Az épületben az eredeti funkció miatt főzőkonyha van, mely elavult, valamint a jelenlegi funkcióhoz nem szükséges. A konyha méretének optimalizálása révén megoldható az eddig kihasználatlan területek felszabadítása és új funkcióval való ellátása. A tárgyi épület pillérvázas szerkezetű, szabadon álló, földszintes épület vázkitöltő falazattal és lapos tetővel, melyen átfogó felújítás nem történt. Többnyire régi faszerkezetű nyílászárók találhatók, melyek közül néhányat az évek során korszerűbb műanyag ablakra cseréltek. A jelenleg érvényes szabályozásnak már ezek a nyílászárók sem felelnek meg.

Az intézmény a funkciójából adódóan kiscsoportos kézműves foglalkozásokat tart, melyekhez a foglalkoztatók alapterületének és a raktározási lehetőségeknek az optimalizálása szükséges. Ugyanakkor a meglévő vizesblokkok régiek, elavultak, így a kialakításuk, elhelyezésük az eredeti funkcióhoz lett igazítva. Mindemellett egy jól szervezett irodai, kiszolgáló rész kialakítása is szükséges. A felújítás eredményeként megvalósul az épület akadálymentesítése, és akadálymentes parkolót is építenek. Megtörténik továbbá az épület gépészeti rendszereinek (fűtés-, víz- és elektromos hálózat) szükség szerinti felújítása, a megfelelő energetikai minőség biztosítása érdekében pedig a tárgyi beruházás során megtörténik 78 darab, összesen 292,631 négyzetméter nyílászáró cseréje korszerű hőátbocsájtási értékű 78 darab hőszigetelt nyílászáróra, és 890,5 négyzetméter homlokzati hőszigetelés készül. (A beruházás nem működő intézményben valósul meg.)

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában