fontos a tapasztalatszerzés

2020.09.10. 15:48

Már munkálkodnak a diákok az új ladányi műhelyben

Tanműhelyt adott át és telephelyet bővít a Polyduct Zrt. Püspökladányban csütörtökön.

Fotó: Polyduct

A nádudvari székhelyű cég a műanyagipar mellett az elmúlt években a fémiparban is letette névjegyét. A telephelybővítésben új csarnokot, iroda- és szociális blokkot, valamint nyitott tárolót építenek. Ezzel együtt javítják a gyár megközelíthetőségét. A tervezett befejezési határidő 2021. április 30-a, a teljes beruházási érték meg fogja haladni a 800 millió forintot – tudtuk meg Egri Tibor vezérigazgatótól, aki elmondta azt is, hogy a beruházási csomag része még a tanműhely, amelyet sikerült a tanévkezdésre befejezni, és a tanulóknak már gyakorlati helyül szolgál. Az eseményen a vezérigazgató, illetve Papp Gábor, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum kancellárja aláírták a szakképzésre vonatkozó együttműködést.

Fotó: KZS

Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy Püspökladánynak komoly munkaerő-tartalékai vannak még. A város egyik legnagyobb beruházója a Polyduct. Az pedig előny, hogy bekapcsolódott a szakképzésbe, biztosítva ezzel a munkaerő-utánpótlást. Tóth Lajos polgármester hangsúlyozta:

a termelőüzem gondoskodik arról, hogy a saját foglalkoztatásához szükséges munkaerő-kapacitást önmagának biztosítsa.

Ez duális képzéssel valósul meg. Magyar tulajdonú középvállalkozás Püspökladányba települése fontos a városnak. Biztonságos munkahelyet és tisztességes jövedelmet tudnak biztosítani.

Fotó: Polyduct

Papp Gábor kancellár elmondta, hogy a nádudvari központú cég az egyik, amelyik már nagyon régen duális képzőként jelen van a szakképzésben. Fontos, hogy a diákok minél közelebb legyenek a termeléshez, minél jobban szokják meg a vállalkozói és a termelés körülményeit.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában