Campus Fesztivál 2022

2022.07.21. 11:50

Lerántotta a leplet a Halott Pénz arról, miért szeretnek a Campuson játszani

A Halott Pénz elárulta nekünk, hogy szerintük mi a sikerük kulcsa.

Forrás: MW-archív

A Campus Fesztivál nyitónapján, szerdán a nagyszínpadon adtak koncertet a Halott Pénz zenekar tagjai, akikről elmondható: visszajáró vendégei nemcsak a fesztiválnak, hanem a városnak is. Boros „Venom” Gábor, a Halott Pénz DJ-je a Napló érdeklődésére a Campusról nagyon pozitívan vélekedett. – Egy igazán szuper és egyedi hangulatú fesztivál, a debreceni közönségnek nagyon nagy tapasztalata van az élőzene terén. Látszik, hogy nagyon szeretik az élőzenét, gyakran járnak koncertekre, vannak jó élőzenés helyszínek a városban, és ez abszolút érződik minden egyes helyi koncerten, így természetesen a Campus Fesztiválokon is – jegyezte meg Venom. Hozzátette, többek között ezért is imádnak a Campuson játszani.

Nagy tisztelői a Tankcsapdának

Kíváncsiak voltunk, a Halott Pénz DJ-je miként vélekedik a debreceni zenei kultúráról, és bevalljuk, kissé meglepett bennünket, a srácok számára mennyire fontos, hogy naprakészek legyen a hazai előadók, formációk terén. – Nagyon gyakran játsszuk azt a zenekari buszban, amikor hosszabb útra indulunk, hogy ki tud az adott városból – ahova éppen tartunk – minél több zenekart, előadót, producert felsorolni. Ezt a játékot természetesen Debrecennel kapcsolatban is játszottuk már, és a Tankcsapdának óriási tisztelői vagyunk. Találkoztunk is már több alkalommal velük a városban, szóval abszolút szeretjük a település zenei életét – fogalmazott a lemezlovas. Megjegyezte, a rockbanda mellett még számos olyan debreceni zenész és együttes van, akiknek figyelemmel követik a munkásságát.

– Azt gondolom, az elmúlt években, akár világszinten a könnyűzenében nem annyira gondolkodnak már az alkotók konkrét műfajokban. Ezek a műfaji keretek talán arra szolgálnak, hogy az egyes streaming szolgáltatók, vagy a zenei magazinok picit be tudják kategorizálni és a hallgatókhoz, olvasókhoz kicsit könnyebben el tudják juttatni a zenéket – foglalta össze véleményét Venom arra a kérdésünkre: milyen zenét játszik jelenleg a Halott Pénz?

Mint elmondta, talán maguk az alkotók ma már nem gondolkodnak feltétlenül stílusokban, és nagyon sok minden keveredik napjaink popzenéjében. Nem gondolja, hogy feltétlenül egy műfajba be lehetne már könnyen sorolni egy előadót, vagy éppen egy formációt. Nem feltétlenül így alkotnak a világ zenészei ezekben az években, szerinte nem is szeretné tartani senki ezeket a kategóriákat. – A popzene is valahol talán azt jelenti már, vagy talán mindig is azt jelentette: populáris zene. Tehát olyan, ami picit talán szélesebb közönséget kíván megszólítani – mondta.

Hamarosan kész az új dal

A Halott Pénz zenekart egyre többen nemcsak ismerik, hanem szeretik is. Találgathatnánk, hogy mi a titka a formációnak, ám Venom elmondta lapunknak, szerinte miért közkedvelt a Halott Pénz. – Maguk a dalok, dalszövegek, és azok mondanivalója az, ami a sikerünk kulcsa lehet. A zenéinkkel nagyon széles közönség tud azonosulni, a dalszövegek azok, amik akár évről évre, vagy 5-10 évvel később is lehetnek újra közönségkedvencek – fogalmazott Venom. Hozzátette, hamarosan érkezik egy vadonatúj Halott Pénz dal, amihez hamarosan forgatják a videóklipet is. Továbbá a Naplónak elárulta, ők is izgatottak az új szám miatt, ugyanis lesz egy közreműködő a dalban, és többek közt ezért is kíváncsiak, hogy a közönség miként fogadja majd a szerzeményt. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában