Gazdaság

2018.01.01. 18:43

Számvetés, tervezés 2018-ra Debrecenben

Debrecen - Az általunk megkérdezettek többsége szerint jó év volt a 2017-es.

Debrecen - Az általunk megkérdezettek többsége szerint jó év volt a 2017-es.

Szilveszter éjszaka a Kossuth téren találomra megszólított bulizókat arról kérdeztünk, hogy milyen volt az óévük és milyen lehet az előttük álló. Az elsőként válaszoló fiatal párról kiderült, hogy Balatonfűzfőről érkeztek. – Jövőre lehet, hogy házasságot kötünk – mondta Eith Gergely. Farkas Szilvia hozzátette: a meglévő mellé még egy gyereket is szeretnénk. A munkahelyükkel kapcsolatban úgy fogalmaztak, hogy jelenleg minden jó és szép, tökéletes az életük.

– Mind a magánéletben, mind a munkahelyet tekintve csodálatos volt a 2017-es év – jelentette ki a következő megszólaló, a feleségével és két gyermekével sétáló Bacsa Péter. Kifejtette: jól működött a nyomdai vállalkozásuk, nőtt a létszám, sikerült előrelépni. Az egyik multicégnél dolgozó Bacsáné Mónika szerint is sikeres volt az elmúlt év, és reményei szerint 2018-ban is ez várható. Fiuk, a 14 éves Bacsa Péter arról beszélt, hogy még nem választott pályát, de lehet, hogy jövőre az informatika mellett dönt.

Tűzijáték rakéták pukkantak a levegőben amikor egy középkorú férfi az óriáskereket fotózta. Szóba elegyedtünk. Arról beszélt, hogy két hete a budapesti óriáskereket is látta, de ez szerinte sokkal szebb. Kiderült, hogy öt tagú családjával Romániából, Éradonyból szilveszterezni érkeztek Debrecenbe. – Vegyes évünk volt, akadt benne jó és rossz egyaránt. De ez így van rendjén – állította Tulka Mátyus Zoltán. – 2018-tól elsősorban azt várom, hogy maradjunk egészségesek, és annyi pénzünk legyen, mint amennyire szükségünk van – tette hozzá.

Egy mozgatható kemence oldalának dőlve melengette a hátát és hallgatta a színpadon zajló koncertet egy idősebb férfi a tér közepén. – Annyiban volt csak jó az év, hogy unokánk született, de egyébként nem jól sikerült. Mivel 61 éves vagyok és itthon már nem kellek, – csak aprópénzért – kénytelen vagyok külföldön dolgozni. Villanyszerelőként Európában szinte mindenütt jártam már, utoljára Tajvanon fordultam meg – ismertette Mező József Polgárról. Végül elárulta, hogy most a következő munkalehetőségre vár, egy hónap múlva Vilniusban fog színházi automatikát szerelni.

HBN-OCs


[related-post post_id="3724166"]

[related-post post_id="3723996"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!