Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 17:36

Pezsdülőben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgazdászélet

<p>Nyíregyháza - Aktivizálja magát a Magyar Közgazdasági Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, első lépésben új vezetőséget illetve elnökséget választ a Nyíregyházi Főiskolán (253-as terem) április 7-kén 15 órától kezdődő közgyűlésén.</p>

Ide várják a régi és a leendő tagokat.
– Szeretnénk megpezsdíteni a megyei közgazdászéletet, ez lesz az új vezetőség egyik legfontosabb feladata. Olyan aktuális gazdasági problémákkal kell foglalkoznunk, amelyek nem csak a közgazdászokat, hanem a társadalom egészét érintik és érdekelhetik – tájékoztatta lapunkat Lakatos Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet alelnöke.

Rendszeres, kötetlen összejöveteleket terveznek, amelyekre mindig (de legalább félévente) meghívnak egy-egy neves vendéget, gazdasági szakértőt vagy éppen országgyűlési képviselőt.

Kiemelten kezelik megyénk gazdasági helyzetét, s az elemzésekbe bevonják a helyi gazdasági és politikai élet szereplőit. Szoros kapcsolatot tartanak fent a Nyíregyházi Főiskolával is, ahol közgazdászképzésre építve alakítanák meg a társaság ifjúsági tagozatát.

Professzori előadás

– A fiatalság gazdasági jellegű problémái ritkán kerülnek előtérbe, mi ezen változtatnánk, s nem mellékesen fontos, hogy a jövő közgazdász generációjában idejekorán egészséges szemléletet alakítsunk ki, olyat, amelyet a mindenkori politikától függetlenül a reális gazdasági megfontolás vezérel – szögezte le az alelnök.

Az április 7-re szervezett közgyűlést követően Király Júlia egyetemi tanár, a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tart előadást, külön kitérve a forint sáveltörlésére és annak következményeire. Az eseményre nem csak a régi és új tagokat, hanem a téma iránt érdeklődőket is várják.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!