Vívás

2024.03.05. 13:40

Gárdos Gábor: Ez egy hosszú folyamat vége, nagyot mentünk

Összejött az olimpiai kvalifikáció Battai Sugárnak.

Haon.hu

Battai Sugárék éremesélyesként lépnek pástra Párizsban

Forrás: DEAC-archív

A hetedik helyen végzett a női magyar kardcsapat az Athénban zajló világkupán, és mint a szövetség közleményéből kiderül, ezzel az eredménnyel kiharcolta az olimpiai részvételt is – írta a klub honlapja. 

Az elsődleges cél az volt, hogy csapatban jusson ki a válogatott, mert ebben az esetben három magyar egyéni indulója lehet az országnak. Természetesen nem a mai eredménynek volt köszönhető az, hogy a DEAC vívójával, Battai Sugárral, valamint Márton Annával, Pusztai Lizával és Szűcs Lucával felálló női kardcsapat matematikailag is biztosította helyét az ötkarikás játékokon. Sokkal inkább a világbajnoki aranyéremnek, de kellettek hozzá az értékes “segédpontok”, miként ez a mostani, ráadásul a gárda a tömör élmezőnyben megőrizte második helyét a rangsorban! – 

Ez egy hosszú folyamat vége, ami után fellélegezhetünk, elvégre nagyot mentünk…

Azt se feledjük, hogy a világbajnoki arany mellett három bronzérmünk is van a világkupákon, második helyen állunk a kvalifikációs rangsorban, szóval azért van most minek örülnünk. Szeretném megköszönni kollégáim munkáját, továbbá a szövetség folyamatos partnerségét, ez mind, együtt szükséges ahhoz, hogy elérjük céljainkat – nyilatkozta a Magyar Vívó Szövetség honlapjának Gárdos Gábor vezetőedző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában