Jégkorong

2024.03.10. 10:59

DEAC: „Olyan, mintha a fél csapatunk még nem igazán érkezett volna meg a rájátszásba”

Az első mérkőzés jó dolgait nem sikerült átmenteni a második találkozóra.

Molnár Szilárd

A látszattal ellentétben inkább a DEAC játékosai kerültek harapofogóba

Forrás: FTC

Két vereséggel kezdte a Ferencváros elleni playoffot a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata. Mindkét összecsapást a fővárosiak jegén rendezték, a múlt pénteki első találkozón remekül küzdött Vaszjunyin Artyom együttese, de végül 3–2-re alulmaradt. A szombati, második meccs már jóval simábban alakult, 6–1-re győztek az alapszakaszgyőztes fővárosiak, így az egyik csapat négy győzelméig tartó párharc állása 2–0 az FTC-nek.

Kicsit el voltak bújva

Berta Ákos, a hajdúságiak másodedzője a jegkorongblog.hu oldalon megjelent nyulatkozatában nem titkolta, néhány játékosnak fel kell javulnia, hogy esélyük legyen a folytatásban “Az első harmad eredmény szempontjából ugyan kiegyensúlyozott volt, de túl sok kiállítást szedtünk össze.” – kezdte a második csata értékelését. „Nem igazán érkeztünk meg a meccsbe, és ezt a Fradi a második harmad elején könyörtelenül ki is használta. Péntekről a jó dolgokat nem igazán tudtuk átmenteni, olyan, mintha a fél csapatunk még nem igazán érkezett volna meg a rájátszásba, ami pedig egy teljesen más kávéház. Ha eladjuk a korongot a saját harmadunkban, főleg az alapszakaszgyőztes ellen, akkor ez a vége. De utána sem tudtunk előrelépni, felvillantani valamit, nem sikerült a hiányzók helyére belépni, többet kellett volna vállalni. A második harmadban is egy kicsit el voltunk bújva, a harmadikban meg aztán próbáltuk menteni a menthetőt, hiába. Kettő-nullra vezet összesítésben a Fradi, most sokkal jobbak voltak, megérdemelten volt ekkora különbség. Kicsit magára hagytuk a kapusunkat, aki mellett egy 18 éves játékos nyújtja a legjobb teljesítményt az egész csapatból, ez is egy jelzés, hogy néhány embernek fel kellene ébrednie.

Ez már a rájátszás, aki elbújt az egész szezonban, az most megmutathatja, mit tud, és bízunk benne, hogy meg is tudjuk mutatni hazai pályán, mit tudunk, amivel elnyújtjuk egy kicsit még ezt a szériát.

Bíznunk kell a játékosokban, magunkban. Ez egy ilyen mérkőzés volt, de el kell felejteni, és készülni a keddi meccsre.” – hangsúlyozta Berta Ákos.

A DEAC legközelebb hazai pályán javíthat, mivel a párharc harmadik mérkőzését a Debreceni Jégcsarnokban rendezik kedden 18.30-tól.

A tények
Erste Liga, rájátszás, 1. mérkőzés
FTC-Telekom–DEAC 3–2 (2–0, 1–2, 0–0)
Gól: Németh, Kestila, Nagy G., illetve Mihalik G., Mihalik A.

Erste Liga, rájátszás, 2. mérkőzés
FTC-Telekom–DEAC 6–1 (0–0, 4–1, 2–0)
Gól: LaPoerte 2, Hrabal, Marva, Tóth G., Kestila, illetve Kloz

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban 2–0 az az állás az FTC javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában