Jégkorong

2024.03.09. 08:31

Jól harcolt, de vereséggel kezdte a rájátszást a DEAC

Szombat délután újra meg lehet próbálni borítani a papírformát az FTC otthonában.

Haon.hu

Nagy csatában maradt alul a fehér mezes DEAC

Forrás: FTC

Az Erste Liga playoffjának első körében, annak is a nyitó meccsén találkozott egymással az alapszakaszt első helyen zárt FTC-Telekom és a nyolcadik DEAC a Tüskecsarnokban, írja az egyetemisták honlapja. A négy nyert meccsig tartó küzdelemben tehát a papíron legkeményebb ellenféllel kellett farkasszemet nézniük a fekete-fehéreknek.
Egy életerős Bucskin-lövés vezette fel az estét, amelyet a hazai kapus védett. A hatodik percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, a kapuvasról ugyan még kijött a korong, azonban Németh Attila közelről a hálóba lőtte a pakkot. 

Alig két minutummal később LaPorte adott gólpasszt a nagyot hibázó vendégvédők között magányosan álló Kestilához, aki persze nem hagyta ki a tálcán kínált lehetőséget.

Leütközte a bírót

A folytatásban itt is és ott is kialakultak kisebb lehetőségek öt perc elteltével, az eredmény azonban nem változott. Nagy volt a tempó, viszonylag kevés veszélyes akcióval.

Szépített a DEAC a harmad közepén, Mihalik Gergő a kapuval szemben nem hibázta el a célt.

Kicsivel később a gólszerző alig valamivel lőtt mellé, elmulasztva az egyenlítést. Sajnos Turbucz passzát Nagy Gergő bevágta, ismét kétgólos lett a különbség. A Fradi kettős emberhátrányt védekezett ki, ezzel nagy lehetőség maradt ki, ám amikor az egyik hazai hokis visszajött, Mihalik András ismét szépített. Az utolsó két percet hátrányban játszotta le a vendég együttes, Krollis volt fegyelmezetlen, ”leütközte” a vonalbírót, így véglegesen kiállt.

Az utolsó harmad nagy küzdelmet igen, ám gólt nem hozott, így 3–2-re nyert az FTC. Folytatás szombaton 17.30-tól ugyancsak az FTC pályáján.

Erste Liga, rájátszás, 1. mérkőzés
FTC-Telekom–DEAC 3–2 (2–0, 1–2, 0–0)
Gól: Németh, Kestila, Nagy G., illetve Mihalik G., Mihalik A.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában