Helyi sport

2024.03.09. 21:12

Ez sima volt, a DEAC a második meccset is elveszítette

Az FTC így már 2–0-ra vezet az Erste Liga rájátszásában az egyetemisták ellen.

Haon.hu

A rájátszás második FTC-DEAC meccse sima lett

Forrás: ftc.hu

Szoros meccset vívott a rájátszás első felvonásaként a DEAC az FTC-Telekom gárdája ellen pénteken este, a vendégek egyenrangú partnerei voltak a házigazdáknak a Tüskecsarnokban, azonban a vége 3–2 lett. A négy nyert találkozóig tartó párharc második randevúját szombaton rendezték, ugyancsak a fővárosban, írja a DEAC honlapja.

Az első mérkőzés feszült küzdelmet hozott, nem volt másként ez most sem: gyorsan kiültették a debreceni játékosokat a meccs kezdete után, Kozma Ferenc és Mihalik András is büntetéssel indította a találkozót.

Mire előbbi visszatért, a másikat kiállították, szép volt a hajdúságiaktól, hogy megúszták bekapott gól nélkül. Egyenlő létszámban Marva lövését védte Hetényi, majd elcserélték magukat az egyetemisták, ismét hátrányba kerültek. Bő öt perc volt hátra, amikor végre a hajdú-bihari gárda is emberelőnybe került, megvillant az esély a vezetés megszerzésére. Mihalik Gergőt lökte fel Marva, 17 másodmásodpercre kettős előnybe került a DEAC. Dobmayer majdnem ki is használta, de Nagy Kristóf bravúrral védett. Még volt némi idő a Fradi fórjából, amikor Mihalik Gergő is túl kemény volt, ő is mehetett le. A harmad gólt nem, de kiállításokat bőven hozott.

A ”hogyan ne kezdjünk egy harmadot?” kérdésre rögtön megadta a választ a DEAC az első szünet után, Seregély rábikázta a pakkot, LaPorte beletette az ütőjét, s máris vezettek a házigazdák, egy perc sem telt el. Alig valamivel később Mihalik Gergő egalizálhatott volna, ám a Ferencváros kapusa résen volt. Majd csúnya hibát vétett a Debrecen, eladta a korongot a fehér mezes együttes, LaPorte pedig élt a lehetőséggel. Alig került emberelőnybe a Debreceni EAC, máris szépített, Dobmayer lőtt távolról, és Vojtech Kloz ért bele rafináltan a korong útjába! Öt perc volt hátra, amikor Mingazov támadta a Fradi kapuját, Nagy nem engedte ezt. Németh Attila pedig Hetényit tette próbára, a hajdúsági cerberus óriási mutatvánnyal óvta meg kapuját a góltól. Ez már nem sikerült a következő támadásnál, Hrabal beütötte a zöldek harmadik találatát. A szünet előtt 22 másodperccel Marva tüzelt távolról, beakadt, már-már eldöntve a meccset. (4–1)

Amikor kellett, robbantott az FTC

A folytatásban is LaPorte volt a legveszélyesebb, alig kezdődött el a harmad, máris helyzetbe került, de mellé lőtt. Nem lett volna csoda, ha némileg hitehagyott vendégcsapat korcsolyázott volna ki az utolsó húsz percre, ennek ellenére a DEAC-osok mindent megtettek a szépítésért. A Ferencváros némileg visszafogottabban folytatta a játékrészt, inkább a biztos védekezésből indított támadásokra alapozta energiatakarékos stratégiáját. Ám amikor kellett, robbantott a Fradi: Tóth Gergő csípte el a pakkot és közelről a hálóba vágta. Crespi is majdnem beköszönt, majd Brady kakaskodott, ám ezek leginkább azt a célt szolgálták, hogy teljenek az értékes percek. A végére is maradt említésre méltó esemény, Kestila beütötte a hatodik hazai gólt.

A párharc harmadik mérkőzését kedden este fél hétkor játsszák a Debreceni Jégcsarnokban.

A tények
Erste Liga, rájátszás, 2. mérkőzés
FTC-Telekom–DEAC 6–1 (0–0, 4–1, 2–0)
Gól: LaPoerte 2, Hrabal, Marva, Tóth G., Kestila, illetve Kloz
Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban 2–0 az az állás az FTC javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában