Kézilabda

2024.02.09. 15:41

Szilágyi Zoltán reméli, a Győr ellen folytatódhat az európai kupacsoda

A DVSC Schaeffler vezetőedzője tudja, hogy az ETO kettőzött erővel érkezik Debrecenbe, de hisz a jó eredmény elérésében.

Tóth Huba Elemér

Szilágyi Zoltán reméli, hogy a csapat hosszú idő után legyőzi a Győrt.

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler a múlt heti, Németországban aratott BL-siker és az Alba Fehérvár elleni bajnoki győzelmet követően szombaton 18 órától ismét az első számú nemzetközi kupában bizonyíthat, az ellenfél a Győri Audi ETO KC együttese lesz. 

A Hódos Imre Sportcsarnokban rendezett Bajnokok Ligája-mérkőzésre gyakorlatilag minden jegy elkelt, így telt ház előtt léphetnek pályára a lányok.

Egy sima és egy szoros meccs után

A felek a mostani szezonban eddig kétszer találkoztak. A hajdúságiak a szeptemberi, BL-meccsen 35–23-ra kikaptak a zöld-fehérektől, de Füzi-Tóvizi Petráéknak január végén a bajnokságban egy hajszál hiányzott a bravúrhoz, ugyanis a Győr a meccs utolsó perceiben fordított, és nyert 25–23-ra.

A DVSC vezetőedzője, Szilágyi Zoltán azt hangoztatta a Haonnak, hogyha a csapata az utolsó, ETO elleni mérkőzéshez hasonlóan teljesít, akár a győzelem is meglehet. Hozzátette, a Loki-játékosoknak el kell hinniük, hogy képesek a jó eredmény elérésére, és mivel remek formában vannak, akár már szombaton is összejöhet a bravúr. 

Nagyon remélem, hogy egy olyan meccset játszunk ellenük, mint legutóbb. Bízom benne, hogy most is az utolsó percekig kiélezett lesz az összecsapás. A győriek most ismét abban a helyzetben vannak, mint az első egymás elleni BL-meccsünk előtt, hisz akkor a Mosonmagyaróvár elleni, ezúttal pedig a Bukarestben elszenvedett vereség után szeretnének javítani. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel fognak érkezni Debrecenbe. Hiszem, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt, a végjáték pedig bárhogy alakulhat

 – hangoztatta Szilágyi Zoltán.

Teher nélkül

A Győr már biztos csoportelsőként folytathatja szereplését a Bajnokok Ligájában, míg a Loki egy győzelemmel akár egy pozícióval még feljebb, az 5. helyre is léphet. A DVSC trénere ezúttal is kiemelte, hogy számukra idén a nemzetközi kupában már minden meccs ajándék. – Feszes a tempó, amit diktál a kiírás, így az Alba Fehérvár ellen ezért is forgattam a csapatot. Azonban már biztos továbbjutóként a csapat teher nélkül játszhat, ami nagy előny – fogalmazott a szakember.

A vendégektől biztosan hiányozni fog az orrtörést szenvedett Ana Gros, de az előző héten szintén sérülés miatt nélkülözött Stine Oftedal játéka is kérdéses. A debreceniek honlapja azt még nem közölte, hogy a bokáját fájlaló Petrus Mirtillt láthatjuk-e a pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában