Kézilabda

2024.02.10. 19:40

Csodacsapat: óriási szívvel küzdve a Győrt is megverte a Loki a Bajnokok Ligájában! – fotókkal

Le a kalappal a debreceni lányok előtt, mert az utolsó erőtartalékukat is kiadták magukból, aminek meglett az eredménye!

Molnár Szilárd

Elképesztő győzelem a Hódosban!

Forrás: Molnár Péter

Atyaég, aki nem látta, sajnálhatja: egy utolsó másodperces góllal a DVSC Schaeffler 29–28-ra legyőzte a Győrt a Bajnokok Ligájában a Hódosban szombat este, és ezzel megtörte a kisalföldiek elleni rossz sorozatát!

Utolsó hazai meccsét játszotta a BL-csoportkörében a Vasutas, amely ezúttal a Catherine Gabriel – Grosch Vivien, Hámori Konszuéla, Vámos Petra, Füzi-Tóvizi Petra, Planéta Szimonetta, Petrus Mirtill sorral kezdett. Szilágyi Zoltán vezetőedző nélkülözni volt kénytelen Vámos Mírát, helyette Kelemen Dorinát nevezték a meccskeretbe.

A kezdésre megtelt a Hódos, pedig gyakorlatilag párhuzamosan játszották a DVSC– FTC rangadót is az Nagyerdei Stadionban. Győrből is nagyjából 100 drukker érkezett buzdítani kedvenceit.

DVSC–Győr női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés
A drukkerekre nem lehetett panasz
Forrás: Molnár Péter

A vendégek szerezték az A csoport magyar rangadójának első gólját, melyre Vámos válaszolt betörésből. Planétát támadásban Kácsor Gréta váltotta, akit ha visszazárásnál nem tudtak lecserélni a mieink, akkor zavaróban próbált labdát halászni. Töpfner Alexandra értékesítette a hetest, majd Kácsor is megszerezte az első gólját, ezzel 3–3 volt az 5. percben. A Lokomotív felállt fal ellen igyekezett betörésekből operálni, többször is zép sikerrel. A nyolcadik percben egy minden addiginál hangosabb gólöröm töltötte be a Hódos légterét: először vezetett a Vasutas, Grosch szép ejtésével.

Abszolút pariban volt a többször BL-győztessel a Loki, ebben az időszakban úgy nézett ki a forgatókönyv, hogy a piros-fehérek megszerezték a vezetést, a vendégek pedig igyekeztek egyenlíteni.

Érkeztek a friss erők a hazai kispadról, mert úgy tűnt, jobban fogja bírni az iramot a vendégcsapat: Csernyánszki Liliána, Jovovics Jovana és Tamara Haggerty próbált új energiákat vinni a DVSC játékába. Szépen eloszlottak a gólok a debreceni játékosok között, ez is mutatta, hogy a hajdúságiak csapatként tudták felvenni a versenyt a kisalföldiekkel. A 27. percben vezetett ismét a Győr (12–13). Haggerty estében bravúrozta kapuba a labdát, majd az ellentámadásnál Nze Minko kezéből varázsolta ki a játékszert, és máris újra egyenlő volt az állás.

Töpfner hetese zárta le a félidőt, így 14–14-es állásnál vonultak pihenőre az együttesek.

Micsoda hajrá!

Nagy újságírói közhely, hogy a meccs ott folytatódott, hol abbamaradt, de tényleg: Töpfner újabb sikeres hetesével, majd Petrus és Kácsor gyönyörű góljaival már kettővel ment a Debrecen (35. perc, 18–16). Ám az előny egy emberhátránynak köszönhetően átmenetileg elolvadt. Azért csak átmenetileg, mert Vámosék újra kétgólosra hizlalták a különbséget.

Valami csoda volt kialakulóban, kérem szépen, telt az idő, és még mindig a Lokinál volt az előny. Látszott, hogy teljes erővel tapossa a gázpedált a Vasutas, tűzbe jött a közönség is.

Egy szerencsétlen eset után sajnos Hámori Konszuélát ölben kellett levinni a pályáról. Ez megzavarhatta a mieinket, mert visszavette a fórt a vendéggárda. Szilágyi Zoltán a 48. percben időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, és jó tanácsokkal lássa el tanítványait. Közben csere történt a kapuban, Gabrijela Bartulovicra várt, hogy útját állja a győri próbálkozásoknak.

Pokoli izgalmak közepette teltek a percek, láthatólag mindkét gárda játékosai idegesek voltak. A hazaiak támadásban átálltak 7 a 6-ra, hogy létszámfölényben veszélyeztessék a vendégkaput. Jovovics triplájával újra előnyben volt a Vasutas, a vendégek egyrre görcsösebbé váltak, érkezett is a győri időkérés bő két perccel a vége előtt (28–27). Bartulovic ziccer fogott,  ám sajnos a hazaiak támadása is sikertelen volt, így léptünk az utolsó percbe.

Hibáztak a dunántúliak, mindenki állt a csarnokban, óriási volt a hangzavar, hiszen a DVSC a diadalért hajtott, és Jovovics utolsó pillanatos góljával győzött is 29–28-ra, teljesen megérdemelten!

 

20240210_DVSC_Gy?r kézilabda_MP_HBN-50
Örömünnep a lefújás után
Forrás: Molnár Péter

Szólt a We Are the Champions, a lányok körtáncot jártak, a közönség tombolt, ennél szebb hazai búcsút a csoportkörtől el sem lehet képzelni!

A tények
Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló
DVSC SCHAEFLLER–GYŐRI AUDI ETO KC 29–28 (14–14)
Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 2000 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
DVSC: Gabriel – Grosch 1, Hámori 2, Füzi-Tóvizi, Planéta 3, Vámos P. 4, Petrus 4, Csere: Bartulovic (kapus), Kácsor 4, Töpfner 4 (3), Hornyák D., Haggerty 2, Jovovics 5, Csernyánszki, Kelemen D. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Győr: Sandra Toft – Győri-Lukács 2, Rju Un Hi 3, S. Oftedal 2, Brattset Dale 1, V. Kristiansen 3 (1), Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Solberg-Östhassel (kapus), Haugsted, Nze Minko 6, Blohm 1, De Paula 4, Broch, Fodor Cs. 1, Hovden 3. Vezetőedző: Ulrik Kirkely.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–3. 15. p.: 7–6. 23. p.: 11–11. 35. p.: 18–16. 44. p.: 21–21. 50. p.: 23–25. 57. p.: 27–26.
Kiállítások: 2, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában