Kézilabda

2024.02.08. 14:51

Meglepő döntést hoztak a DVSC Schaeffler–FTC kapcsán

A debreceniek Tomori Zsuzsa ügyét óvták meg.

Haon.hu

Az FTC játékosa jogtalanul tartózkodott a pályán

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

Ma délelőtt tartott tárgyalást a Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottsága a DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungaria meccs eredményével szemben benyújtott óvással kapcsolatos eljárásban. A Magyar Kézilabda Szövetség a DVSC Schaeffler óvását elutasította. 

A szövetség illetékes bizottságának álláspontja szerint nem vitatott tény, hogy a vendégcsapat játékosa, Tomori Zsuzsanna az időleges, kétperces kiállítása alatt szabálytalanul tartózkodott a játéktéren, ahogyan az sem vitatott, hogy a versenybírók tévesen nem avatkoztak közbe, és alkalmazták a szabálytalanság miatt a szabálykönyv vonatkozó szankcióit. Az óvás elutasításának szóbeli indokolása szerint a fenti tévedés a versenybírók megfigyelésein alapuló döntésnek minősül, így nem tekinthető óvási oknak. 

– Klubunk a határozat írásbeli megismerését követően egyeztet jogi szakembereivel, és megfontolja a döntéssel szembeni fellebbezés lehetőségét – írják

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában