Labdarúgás

2024.02.26. 10:30

Kocsis Dominik: Arra koncentrálok, hogy segítsem a DVSC-t

A fiatal szélső elárulta, nagyon pozitívak az első benyomásai a Lokiban.

Haon.hu

A debreceni játékos egyre több szerepet kap a csapatban

Forrás: Napló-archív

Jobb bemutatkozásra számított Kocsis Dominik. A Debrecen a téli átigazolási időszakban szerződtette a Budapest Honvédtól az utánpótlás-válogatott támadót, aki a múlt hétvégi Fehérvár FC elleni vesztes bajnokin (0–1) lépett először pályára új csapatában – az 58. percben váltotta Szécsi Márkot – írta az NSO. 

Jól halad a beilleszkedése 

– Kisebb kihagyás után, lemaradással érkeztem Debrecenbe, így utol kellett érnem magam – mondta lapunknak a DVSC 21 éves támadója. – Szerencsére sikerült először megmutatnom magam a Lokiban, ám jobb bemutatkozásra vágytam. Kettős érzés van bennem, szomorú vagyok a vereség miatt, de örülök, hogy pályára léptem új együttesemben. Ami a meccset illeti, jobb teljesítményre is képes vagyok, ahogyan a csapat is, ám több helyzetünk volt, mint a fehérváriaknak, összességében nem volt rossz a játékunk, sőt… 

Győzelmet érdemeltünk volna, sajnos nem jött össze, de megyünk tovább. A beilleszkedés? Távol kerültem Budapesttől, hiányoznak a barátaim és néhány volt csapattársam, ám a fejlődésem érdekében meg kellett hoznom ezt a döntést.

Debrecen kisebb város, mint Budapest, ezt is meg kell szokni. A beilleszkedés jól halad, nagyon befogadóak a társak, annak ellenére, hogy több légiós is van a keretben, egyáltalán nincs széthúzás, nincs klikkesedés. Nagyszerű a légkör, jól érzem magam, már csak a teljesítményemnek kell feljavulnia, és minden rendben lesz – mondta. 

Meghálálná a bizalmat a Lokiban 

Kocsis Dominik a Bp. Honvédban nevelkedett, 40 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a kispesti együttesben és két gólt szerzett. A nagy múltú klub az előző idény végén kiesett az élvonalból, s már a nyáron lehetett olyan hangokat hallani, hogy külföldi és magyar ajánlatai is vannak a támadónak, ám akkor még a Honvédban maradt. – Nagyon rossz érzés volt, amikor tavaly kiestünk a Honvéddal az NB II-be. Ahogyan bárki más, én is szívesebben futballozom az élvonalban, az ősszel nagyon hiányzott az NB I-es mérkőzések hangulata. 

Már a nyáron volt szó róla, hogy távozom, volt ajánlatom magyar és külföldi csapattól is, ám ekkor még nem jött össze a váltás.

Nyilván ahogyan szinte minden futballista, én is ki akarom magam próbálni külföldön, ám ez a jövő zenéje. Most csak arra koncentrálok, hogy minél jobb játékkal segítsem a Debrecent – fogalmazott. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában