Labdarúgás

2024.02.25. 11:30

Szrdjan Blagojevics: Úgy érzem, rászolgáltunk a sikerre – fotókkal, videóval

A DVSC nagy csatában győzte le a Puskás Akadémiát.

Orosz Krisztofer

A szerb tréner elégedetten értékelte a látottakat

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni VSC szombaton este rangadót vívott az NB I.-ben, hiszen a tabellán előttük elhelyezkedő Felcsútot fogadta a Nagyerdei Stadionban. A találkozó előtt még sosem nyert hazai környezetben a Fejér vármegyeiek ellen Szrdjan Blagojevics, s nélküle is 2018-ig kell visszamenni az utolsó Debrecenben aratott győzelemhez a Puskás Akadémia ellen. 

Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, egyikük sem szeretett volna felesleges kockázatot vállalni a mérkőzés kezdeti szakaszában. Az első félidőben ennek megfelelően nem is alakultak ki ordító helyzetek a kapuk előtt, 0–0-val fordultak a felek. A második játékrészben azonban megélénkült a játék, s az addig meddő vendég fölényt megfordította a Loki: sokkal agresszívabban futballoztak a hajdúságiak. A nyomás a 75. percben érett góllá, Szécsi Márk egy szögletet követően bólintott a kapuba, ezzel a találattal pedig itthon tartotta a pontokat a Vasutas. 

A cserék is hozzátettek a DVSC győzelméhez 

A lefújást követően Szrdjan Blagojevics úgy fogalmazott a Haonnak, örül a sikernek, hiszen nagyon jól dolgozott az egész csapat a mérkőzésen. – Végre sikerült nyerni a Felcsút ellen! Nehéz meccs volt, sokat dolgoztak a srácok. A korábbiakban előfordult, hogy végig kontrolláltuk a meccseinket, mégsem sikerült nyerni. 

Ez is egy fizikális találkozó volt, de úgy érzem, rászolgáltunk a sikerre. A cseréink nagyszerűen álltak be, lendületet és színt hoztak a játékunkba.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy valamit visszakaptunk abból, ami az előző találkozókon nem jött össze – mondta. 

Reméli, elindulnak felfelé a tabellán 

Baranyai Nimród hamar besárgult a meccsen, s egy jobbhátvédnek nem egyszerű korai figyelmeztetéssel lejátszani több mint egy félidőt. A cívisvárosi bekk remekül és agilisan futballozott, továbbá egy tizenegyest is majdnem kiharcolt. A bekk portálunknak elmondta, minden játékpercet szeretne kihasználni, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel segítse a Lokit. – Nagyon motiváltak voltunk a meccs előtt, személy szerint én is, hiszen mindig szeretnék extra teljesítményt nyújtani a pályán. Örülünk a sikernek, rengeteget melóztunk érte. Az előző találkozókon is sokat dolgoztunk, az eredmények viszont nem jöttek, remélem, sikerül innentől elindulni felfelé. 

Annyira nem volt sok dolgunk hátul, érződött, egy gól fog dönteni, szerencsére mi találtunk be. Jól érzem magam a pályán, sok lehetőséget kapok.

Persze, senki sem kívánja, hogy ilyen áron, hiszen Erik szörnyű sérülést szenvedett, bízunk benne, hogy mihamarabb újra velünk lesz – fogalmazott, majd hozzátette, a jövőben gólokkal és gólpasszokkal segítené a csapatot. 

A tények 

DVSC–Puskás Akadémia 1–0 (0–0) 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4132 néző. Vezette: Káprály. 

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Dreskovics, Manrique (Kocsis 68.) – Ojediran (Romancsuk 68.), Szuhodovszki (Loncsar 58.), Dzsudzsák – Domingues (Szécsi 68.), Manrique, Bárány (Tuboly 80.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics. 

Puskás Akadémia: Pécsi – Szolnoki, Batik, Plsek (Colley 68.), Ottewill – Stronati, Soisalo (Bévárdi 61.) – Corbu (Nissilä 61.), Komáromi (Slagveer 78.), Favorov, Golla. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 

Gól: Szécsi 1–0 (75.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában