Labdarúgás

2024.02.24. 19:28

Megtört az átok: a DVSC legyőzte a Felcsútot! – fotókkal, videóval

Döcögősen kezdett a Loki, végül Szécsi gólja döntött.

Orosz Krisztofer

A Debrecen 1–0-ra nyert a szombat esti meccsen

Forrás: Molnár Péter

A DVSC újabb rangadót vívott a bajnokságban szombaton 17 óra 30 perctől a Puskás Akadémia ellen. A Vasutas játékosainak nagy motivációt jelenthetett, hogy közvetlenül a meccsük előtt a DVTK megverte a Fehérvár FC-t, így el is kezdhette a Loki a zárkózást. 

A kezdőrúgást megelőzően a DVSC klubikonját, Varga Józsefet búcsúztatta a csapat, érzékeny pillanatokkal kezdődött a meccs.

A találkozót a pirosban futballozó Debrecen kezdte. Rögtön az első percben ziccerben lépett ki Dzsudzsák passzát követően Bárány, de a 18 éves Pécsi Ármin hatalmasat mentett. A folytatásban egyik együttes sem vállalt felesleges kockázatot, talán a kékben játszó PAFC volt kezdeményezőbb. A 10. percben Megyeri védett hatalmasat egy szöglet után. A játékrész feléhez érve sok technikai hiba csúszott a felek játékába. A cívisvárosi szimpatizánsok előtt viszont le a kalappal, megállás nélkül biztatták kedvenceiket. Ha gól nem is született, a játékosok gyepálták egymást. Hazai részről Ojedirant fegyelmezték szóban, míg a vendégeknél Batik rúgta fejbe Dreskovicsot egy sárgáért.

A találkozó 33. percében az egész stadion állva tapsolta Varga Józsefet, akinek ez volt a mezszáma a DVSC-ben.

20240224_Loki-Puskás_MP_HBN-11
A szurkolók pólókkal is készültek Varga tiszteletére
Forrás: Molnár Péter

A rangadón az izgalmakat Káprály Mihály játékvezető szolgáltatta: előbb nem adott meg egy jogosnak tűnő büntetőt a Lokinak, majd egy sárga is elmaradt visszarántásért. Az első játékrészben nem született gól.

Megtört a jég

A fordulást követően sem változott a játék képe, meddő vendég mezőnyfölény folyt a pályán. A hazai ultrák egy percig sem hagyták abba a játékosok biztatását. Az 58. minutumban Bárányt térdelte arcon a felcsúti kapus, de az ápolást követően visszatért a közönségkedvenc. A 63. minutumban Plsek kísérletezett, de nagyjából 10 méterről nem talált kaput. Igyekezett a Vasutas is, Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást, de Bárány mellé fejelt. Szrdjan Blagojevicsnek vélhetően nem tetszett, amit lát, hármat is cserélt a 68. percben. Nem váltott szerkezetet a Loki, mindenki posztra érkezett a piros mezesekhez. Picit úgy tűnt, mintha mindkét félnek megfelelt volna a döntetlen, felesleges kockázatot nem vállaltak.

Amikor senki sem várta, megtört a jég: Szécsi Márk egy kapu előtti kavarodást követően fejjel megszerezte a vezetést (1–0)!

Hatalmas iramban folytatódott a meccs, fejvesztve szaladt az eredmény után a Felcsút. Bármennyire is próbálkoztak a vendégek, a győzelmet a DVSC szerezte meg! 

A tények

DVSC–Puskás Akadémia 1–0 (0–0) 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4132 néző. Vezette: Káprály.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Dreskovics, Manrique (Kocsis 68.) – Ojediran (Romancsuk 68.), Szuhodovszki (Loncsar 58.), Dzsudzsák – Domingues (Szécsi 68.), Manrique, Bárány (Tuboly 80.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Puskás Akadémia: Pécsi – Szolnoki, Batik, Plsek (Colley 68.), Ottewill – Stronati, Soisalo (Bévárdi 61.) – Corbu (Nissilä 61.), Komáromi (Slagveer 78.), Favorov, Golla. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Szécsi 1–0 (75.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában