Labdarúgás

2024.02.08. 11:29

Dzsudzsák Balázs: Tiszteljük a Ferencvárost, de...

A debreceniek csapatkapitánya szerint az elmúlt mérkőzések bizonyították, van keresnivalójuk a zöldek ellen.

Orosz Krisztofer

DVSC válogatottsági-rekordere, Dzsudzsák Balázs

Forrás: Kiss Annamarie

A Újpest ellen hosszú és nem éppen sikeres sorozatot zárt le a DVSC. Több mint tíz év után sikerült győzelmet aratni a Szusza Ferenc Stadionban. A rangadót követően azonban még nehezebb feladat várhat a Lokira, hiszen a regnáló bajnok látogat Debrecenbe. A szombaton 17 óra 30 perctől kezdődő találkozóra már rengeteg, 10 ezernél több jegy is elkelt, s ha lehet hinni a pletykáknak, ez a szám csak növekedni fog. A cívisvárosiak az elmúlt időszakban rendre ki-ki találkozókat vívtak a fővárosiakkal, ebben reménykednek most is a Vasutas hívei. 

Folytatni kell a jó sorozatot 

A tavaszi szezont szenzációs formában kezdte a DVSC válogatottsági-rekordere, ugyanis Dzsudzsák Balázs a DVTK ellen pazar gólt szerzett, az Újpest meccsen pedig egy gólpasszt is kiosztott. A piros-fehérek csapatkapitánya a Haonnak úgy fogalmazott, a Ferencvárost egy polccal feljebb kell helyezni, de ahogy mindig, a szombati meccsen is a győzelemért lépnek pályára. – Nagyon pozitívan állunk a meccshez. Remélem, a stadion is meg fog telni, s bízom benne, hogy az előző DVSC–FTC rangadókhoz hasonló végeredmény fog születni. 

A keddi győzelem nagyon fontos volt akár mentális szempontból is. A Ferencvárost mindig ki kell venni a magyar bajnokságból. Azt vallom, hogy jót tenne a hazai futballnak, ha úgy emlegetnének minket, mint üldözőket.

Az ilyen összecsapások mindig különlegesek, de nem szabad, hogy elvigyen minket a hév. Tavaly kicsit mintha túllihegtük volna, most csak a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk – mondta. 

A leendő bajnokcsapatot tréfálnák meg 

A DVSC szerb vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics ahogyan mindig, a rangadót megelőzően is visszafogottan beszélt várakozásairól. Ahogy mondta, nem szeret nagy szavakat használni, de tisztában van csapata erejével, s biztos benne, hogy a srácok mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. – Minden mérkőzés, amelyet a Fradi ellen vívunk fontos a fejlődésünk szempontjából. Az előző találkozók is bebizonyították, nem számít mennyire erősek, tudunk velük játszani jó meccseket.

 Vannak friss játékosaink, még a hétközi rangadó ellenére is. Igaz, Erik sérülése még nem jött rendbe, de szerencsére vannak olyan futballistáim, akik képesek lesznek helyettesíteni őt. 

Véleményem szerint, a Ferencváros lesz idén a bajnok, de ezeket félre kell tenni, és megpróbálni borsot törni az orruk alá – mondta. 

DVSC szerb vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics
DVSC szerb vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában