Kézilabda

2024.01.11. 19:30

Loki: a szerencsésebb csapat harcolta ki a továbbjutást

Gabrijela Bartulovic elmondta, tisztában voltak vele, milyen nehéz meccs vár rájuk a Dunakanyarban.

Molnár Szilárd

Gabrijela Bartulovic

Forrás: Czinege Melinda

Talán még a vártnál is nehezebben jutott be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a DVSC Schaeffler szerda este. A piros-fehérek nagy nehézségek árán, a 26–26-os döntetlen után a kupa szabályainak – azonos osztályú csapatoknál döntetlen esetén az idegenben játszó jut tovább – köszönhetően várhatják a sorsolást. A Vasutas jórészt magának köszönheti a nehézségeket, hiszen játékosai például pazarló bőkezűséggel hagyták ki a hétmétereseket, ziccereket és védekezésben sem voltak mindig kellően határozottak.

A hajrában pedig valószínűleg a körmüket is lerágták a Loki drukkerei, főleg amikor fél perccel a vége előtt döntetlennél támadásban teljesen feleslegesen veszítette el a labdát a gárda.

De Füzi-Tóvizi Petráék szerencsére kivédekezték az utolsó pillanatokat, így kivívták a továbbjutást.

Komoly hibák

A meccs utáni sajtótájékoztatón Szilágyi Zoltán, a hadúságiak vezetőedzője is elismerte, Fortuna segítségére is szükség volt a megfelelő eredmény eléréséhez. – A küzdelem dominált, tipikus Vác–Debrecen meccs volt – szögezte le. – Tudjuk, hogy nehéz itt jó eredményt elérni. A hazaiak sokat tettek azért, hogy ez ilyen szoros mérkőzés legyen magukért, nagyszerű egyéni teljesítményeket láthattunk tőlük, csak gratulálni tudok nekik ehhez. Mind a két félidőt jól kezdtük, de ellenfelünk időkérése után valami mindig megváltozott. Az egyéni hibáinkat remekül használták ki.

Nagy terülteket hagytunk, komoly probléma volt a védekezésünkkel, főleg az első félidőben kaptunk sok gólt, a második már egy fokkal jobban sikerült ilyen szempontból.

Az ellenfél átlövőit nem tudtuk tartani, ha pedig felléptünk rájuk, Tyiskov-Helembai Fanni elmozgásaiból adódtak problémáink. A hajrában Gabrijela Bartulovic fontos védéseket mutatott be, és talán lehet azt mondani, hogy a végén a szerencsésebb csapat harcolta ki a továbbjutást – összegzett a szakember.

Próbálták menedzselni

Gabrijela Bartulovic a kapujára érkező lövések 32 százalékát fogta meg, ami nem rossz főleg, poszttársa 6 lövés/0 védéses statisztikájához képest. – Elsőként szeretnék gratulálni a váci csapatnak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ahol harcolnunk kell majd a végig.

Tisztában voltunk vele, hogy a döntetlen is nekünk kedvez, próbáltuk a végén menedzselni az eredményt, és szerencsére mi jutottunk tovább a következő körbe

– értékelt röviden a horvát kapus.

A DVSC-re a hétvégén egy még fontosabb ütközet vár, vasárnap 16 órától – nyugodtan mondhatjuk – sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzés vár a gárdára a Buducsnoszt ellen Podgoricában.

A tények
Magyar Kupa, IV. forduló
PRAKTIKER-VÁC–DVSC SCHAEFFLER 26–26 (15–13)
Vác, 400 néző. Vezették: Kiu G., Kiu T.
Vác: Csizmadia – Such 1, Ferenczy 2, Kuczora 9 (4), Kovalcsik J. 1, Csíkos 5, Csire 1. Csere: Bukovszki, Győri (kapusok), Marincsák, Tyiskov-Helembai 5, Kovács Anikó 2, Ballai A., Kurucz, Ballai B. Vezetőedző: Herbert Gábor
DVSC: Bartulovic – Töpfner 1, Hámori K. 5 (3), Haggerty 1, Hornyák D., Vámos P 7, Petrus 1. Csere:  Gabriel (kapus) Kácsor 3 (1), Johansson, Füzi-Tóvizi 3, Jovovics 4, Csernyánszki 1.
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 8. perc: 3–5. 12. p.: 7–5. 18. p.: 10–7. 28. p.: 13–13. 35. p.: 16–18. 43. p.: 20–19. 59. p.: 24–26.
Kiállítások: 6, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 6/4, illetve 8/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában