Labdarúgás

2024.01.10. 10:20

Ezúttal a sporik rúgták a labdát, nem jött össze a felsőház a hajdú-bihariaknak

Ebben az esztendőben Veszprém adott otthont a Sípmester Fesztiválnak, azaz a magyar futballbírók hagyományos teremlabdarúgó tornájának.

Tóth Huba Elemér

A hajdú-bihariak tisztesen helytálltak

Fotó: Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság

A hajdú-bihari játékvezetők a 2024-es Sípmester Fesztiválra focicsapatba szerveződve az elmúlt években kimagasló eredményt értek el, egy ezüstérem után tavaly egy hajszállal maradtak le a dobogóról. Az országos tornán idén is igyekeztek hasonlóan teljesíteni, de ezúttal nem jött össze számukra a bravúr.

A hajdú-bihariak a C-csoportban bizonyítottak. Először Jász-Nagykun-Szolnok vármegye játékvezetőivel csaptak össze, és értek el 1–1-es döntetlent. A mieink gólját ekkor Vilmányi Simon szerezte, aki aztán Szűcs László mellett Zala vármegye ellen is betalált (2–0). Hajdú-Bihar csapatának azonban a baranyaiak (0–1) ellen már nem jött ki a lépés. Az utolsó csoportmeccsen Horváth János hiába zörgette meg a békésiek hálóját, a gárdának nem sikerült pontot szereznie (1–2).

Felemás teljesítmény

A hajdúsági sporik aztán a 13-16. helyosztóin jutottak szóhoz. Komárom-Esztergom együttesével egy végletekig kiélezett, szoros mérkőzést játszottak, ám Tőkés Róbert gólja nem volt elég, 2–1-es vereséget szenvedtek. 

Azonban az utolsó összecsapáson a somogyiak ellen Tóth Tamás találata már győzelmet ért (1–0), így végül a 15. pozícióban végeztek.

A csapat mellett Forgács Krisztián játékvezetőként bizonyított. Az első helyen végül Szabolcs-Szatmár-Bereg játékvezetői végeztek, az ezüstérmes pozícióban Bács-Kiskun sípmesterei zártak, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a baranyaiak fértek oda.

A XVII. Sípmester fesztivál végeredménye:

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg, 2. Bács-Kiskun, 3. Baranya, 4. Békés, 5. Fejér, 6. Pest, 7. Budapest, 8. Győr-Moson-Sopron, 9. Heves, 10. Jász-Nagykun-Szolnok, 11. Borsod-Abauj-Zemplén, 12. Csongrád-Csanád, 13. Komárom-Esztergom, 14. Veszprém, 15. Hajdú-Bihar, 16. Somogy, 17. Zala, 18. Tolna, 19. Vas, 20. Nógrád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában