DVSC

2024.01.05. 17:23

Már villog az új szerzemény: edzéslesen jártunk a Lokinál - képekkel

Szuhodovszki Soma láthatólag gyorsan ráérzett a Vasutas játékstílusára.

Molnár Szilárd

Elszántan készülnek a Loki játékosai

Forrás: Molnár Péter

Javában készül az NB I. tavaszi folytatására a DVSC együttese. A gárda szerdán orvosi felmérésekkel kezdett, de már az első nap is volt labdás tréning, ahogy csütörtökön is. A Haon a törökországi edzőtábor előtti egyik utolsó, pénteki foglalkozásán látogatta meg a csapatot a pallagi edzőközpontban.
Ragyogó időben kezdődött a tréning, bár a játékosok ebből eleinte nem sokat érzékeltek, ugyanis először a fedett műfüves csarnokban melegítette be őket alaposan Sasa Semeredi asszisztens edző. Ezt felmérés követte, a labdarúgók combfeszítő izmait tesztelték le a szakemberek. Természetesen a csapattársak kíváncsiak voltak a másik teljesítményére, nézték, biztatták egymást.

De a zrikák sem maradhattak el, többször is jóízű nevetés hallatszott egy-egy poént követően.

A vizsgálatok után előkerült a labda is, a focisták pedig a külső pályák felé vették az irányt. Szrdjan Blagojevics vezetőedző határozottan magyarázta el a játékosoknak a feladatokat, ezúttal leginkább a labdakihozatalokon és a befejezéseken volt a hangsúly. A kora délutánba hajló edzést egy kis konditermi levezetés zárta, így a labdarúgók a megmaradt plusz energiákat a súlyokon vezethették le.

dvsc-loki-debreceni-vsc-haon-sport-hajdu-bihar-edzes-debrecen-szuhodovszki-soma-szrdjan-blagojevics-ferenczi-janos-labdarugas-felkeszules
Jorgo Pellumbit tesztelik
Forrás: Molnár Péter

Pályán a két újonc is

Pénteken hiányzott Dzsudzsák Balázs, Varga József és Andrija Majdevac: előbbi kettő kisebb betegséggel bajlódik, de szombaton már újra csatlakoznak a csapathoz. A szerb támadó a lábát fájlalta, de a hírek szerint nem súlyos a sérülése.

Ott volt viszont a foglalkozáson a két téli igazolás, a rekordösszegért megszerzett Szuhodovszki Soma, valamint Jorgo Pellumbi, a csütörtökön bejelentett albán védő.

A fiatalok közül Erdélyi Benedek, Engedi Márk, Cibla Flórián, Hornyák Csaba és Batai Tamás készül a felnőtt kerettel. Már a gyakorlások alatt megállapítható volt, nem tett rossz lóra Szuhodovszkival a Loki, látszott, a középpályásnak fekszik az a fajta játékstílus, amit a Vasutas képvisel, szép és pontos megoldásokkal vétette észre magát. Pellumbi természetesen még idegenebbül mozgott a pályán és a társak között is, de észrevehető volt, nagyon koncentrál annak érdekében, hogy mindent minél gyorsabban megtanuljon és beilleszkedjen.

dvsc-loki-debreceni-vsc-haon-sport-hajdu-bihar-edzes-debrecen-szuhodovszki-soma-szrdjan-blagojevics-ferenczi-janos-labdarugas-felkeszules
Ferenczi János
Forrás: Molnár Péter

Hétfőtől kezdődik az igazi munka

Ott volt a pályán a rutinos Ferenczi János is, aki a családjával külföldön töltötte a téli pihenő egy részét, csak karácsony után tértek vissza Debrecenbe. – A hazatérést követően még maradt pár nap pihenni, meg ügyet intézni, de most már tartanak az edzések, úgyhogy vissza kellett rázódni – hangsúlyozta a Vasutas balhétvédje. – Nem a nulláról kezdtünk, mert a szünetben egy hétig egyénileg készültünk.

Most még tesztek vannak a foglakozások előtt, ez a pár nap még a rávezetésről szól, szerintem az igazi munka majd a törökországi edzőtáborban kezdődik hétfőtől.

Egy picit hosszúnak tűnik a 18 nap, de a pozitív oldala, hogy a csapat még jobban össze tud kovácsolódni. Ráadásul jó időjárási körülmények között, erős együttesekkel játszhatunk – nyilatkozta Ferenczi, aki reméli, a tavaszi szezon egyénileg és csapatszinten is ugyanolyan jó lesz mint tavaly.

Jönnek még

Információink szerint továbbra is aktív a DVSC az átigazolási piacon, két támadó felfogású futballista érkezése még várható, az egyeztetések folyamatosak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában