Új fejezet

2024.05.15. 10:23

„Bízunk benne, hogy a saját lábán ballaghat majd el” – óvodába megy a kis Ádin

Az intézményben külön ember vigyáz majd a Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő kisfiúra. Kneifel Ádin édesanyja azt is megosztotta, hogy áll most a kezelésért indított gyűjtés.

Haon.hu

Ősszel már megkezdheti a kiscsoportot egy debreceni óvodában, Kneifel Ádin, a súlyos genetikai betegségben szenvedő kisfiú, számolt be a Ripost. A lap rámutat, az izomsorvadásos kisfiú sajnos többet esik, mint a vele egyidős, egészséges gyerekek, mozgására jobban oda kell figyelni. Épp ezért családjának nagyon fontos volt, hogy olyan oviba járhasson a 3 éves Ádin, ahol figyelnek és vigyáznak rá.

Hamarosan óvodába megy a Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő debreceni kisfiú, Kneifel Ádin
Hamarosan óvodába megy a Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő debreceni kisfiú, Kneifel Ádin
Forrás: Facebook/Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Nemrég megint elesett a bölcsiben, így most azon gondolkodunk, hogy a kezelésig vagy az ovi kezdésig kivegyük-e. Mert úgy néz ki, csak mi tudunk rá vigyázni. Velünk van biztonságban. Ebben az óvodában azonban fogadnak mozgásproblémás gyerekeket, így mindig mellette lesz egy ember, aki őt segíti és vigyáz rá

– nyilatkozta Krucsó Anikó, a kisfiú édesanyja, aki azt is elmondta, hogy Ádinnak nagyon tetszett az óvoda, a csoportszoba és az udvar is.

– 3 évig lesz ebben az oviban és bízunk benne, hogy a saját lábán ballaghat majd el és kezdheti el az iskolát – tette hozzá az édesanya.

Kneifel Ádin kezelése: így áll most a gyűjtés

Ádin génterápiájához 1,3 milliárd forintra lenne szükség, ennek előteremtésére gyűjtést indított a család. A mostani egyenleg 182 912 160 forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában