Szépkorú köszöntése

2024.05.15. 12:04

100 éves lett Újtikos legidősebb lakosa

Jolánka néni még ma is elvégez könnyebb házi munkákat. A 100 éves asszonyt az önkormányzat képviselői is köszöntötték.

Haon.hu

A száz éves Kovács Lászlóné Jolánka néni Takács József polgármesterrel és Katona Anita alpolgármesterrel

Forrás: Kiss Tamásné Andrea-archív

Századik születésnapja alkalmából köszöntötte Újtikos vezetősége a település legidősebb lakosát, Kovács Lászlóné Jolánka nénit – olvasható a község Facebook-oldalán. Az önkormányzat nevében Takács József polgármester és Katona Anita alpolgármester látogatta meg az ünnepeltet. A 100 éves köszöntése Újtikoson a napokban történt meg.

A 100 éves Kovács Lászlóné Jolánka néni  Újtikos haon
A 100 éves Kovács Lászlóné Jolánka néni 
Forrás: Újtikos önkormányzat / Facebook

Mint írják, Jolánka néni 1924. május 10-én született Ibrányban, földműves család gyermekeként, s hárman voltak testvérek. Gyermekkorát a Polgár közigazgatási területéhez tartozó Bokorháti dűlőút mentén fekvő nagyidai tanyán töltötte, illetve elemi iskolában folytatta tanulmányait Polgáron. Ott sajátította el a varrást is, amelyet hobbi szinten 90 éves koráig nagy precizitással végzett – lakástextíliák és viseletes ruhadarabok készítésével foglalkozott. A gimnáziumot esti tagozaton végezte el, akkor már felnőtt korában, férjével együtt, Tiszaújvárosban. 

Nincs titka a 100 éves kor megélésének

Kovács Lászlóval 1943-ban házasodtak össze, a férj haláláig, 2012-ig éltek boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban, és egy fiuk született. Jolánka néni nyugdíjazása előtt hosszabb ideig élt Tiszaújvárosban, ahol két bölcsődének is gazdaságvezetője volt, ezután 2014-ben került Újtikosra fia családjához.

 Jolánka néni több egészségi problémája ellenére önállóan mozog a lakásban és az udvaron egyaránt, erejének megfelelően pedig könnyebb házi munkákban is szívesen részt vesz. Elmondása szerint soha nem gondolta volna, hogy ilyen hosszú életkort fog megélni. Úgy véli, nem tett ezért semmit, ugyanakkor nem dohányzott és nem fogyasztott alkoholt, hanem, mint elmondta, csak rendesen élt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában