Boksz

2023.11.10. 11:03

Európa-bajnokságon szerepel a hajdúszoboszlói Cifra Dia

A HSE sportolójának nagy álma az aranyérem megszerzése.

Haon.hu

A fiatal sportoló nagy célokat tűzött ki maga elé

Forrás: HSE-archív

Montenegró tengerparti városában, Budvában rendezik meg az ökölvívó U22-es Európa-bajnokságot november 10-20. között. Ám a HSE-Halker-Király Team versenyzője Cifra Dia nem fürödni, hanem pofozkodni indult el pénteken. 

Czifra Dia 19 évesen került a Hajdúszoboszlói Sportegyesület kötelékébe. Czirják András szerint alázattal és elhivatottsággal sikerült azt a hátrányt ledolgoznia, amit a kortársai élveztek ebben az időben, hiszen mások már 10-12 éves koruk óta bokszoltak. A munka beérett, 20 évesen már bemutatkozott a magyar válogatottban és kisebb külföldi versenyeken, napjainkban pedig stabil kerettag lett, ezért ő képviseli Magyarországot a 63 kg-osok között a Balkán-félszigeten, ahol 16-an neveztek a kategóriájában. 

A szorgalom sokat segíthet 

A 22 éves ökölvívó kétszer két hetet töltött el a tatai edzőtáborban a válogatottal, amely jól sikerült. Dia elmondta, hogy az első Európa-bajnokságán szeretne minél több meccset bokszolni, ami azt jelenti, hogy legyőzi ellenfeleit és legalább éremmel térne haza. A legnagyobb álma viszont az aranyérem megszerzése. Az éremhez várhatóan két mérkőzést kell megnyernie, a legjobb négy között már mindenki éremmel térhet haza, viszont az aranyért négy találkozón kell veretlennek maradnia. Czirják András, a HSE-Halker-Király Team szakvezetője szerint nincs lehetetlen, a szorgalommal bármi megtörténhet. – Technikailag ügyes Dia, viszont ezt a szorítóban is bizonyítania kell – tette hozzá a szakember. 

A hajdúszoboszlói ökölvívás az elmúlt másfél évben óriási fejlődésen ment keresztül, nemcsak azért mert összeállt a Halker-Király Teammel és Jároszkievicz Krisztiánnal, hanem mert a Hajdúszoboszlói Sportegyesület alelnöke lett az a Tumbász József, aki Magyarország első profi kick-box világbajnoka lett. Ő azonban nemcsak a nevét adja az egyesülethez, hanem figyelemmel kíséri a fiatalok fejlődését. Tapasztalataival segíti őket, ez pedig óriási motivációt jelent nekik, többek között Cifra Diának is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában