Labdarúgás

2023.10.02. 18:04

Jegyzet: Bogár ment a szemébe?

Tartja magát egy mondás, hogy a hazai bíráskodás színvonala olyan, mint a magyar futballé, de jelenleg ez nem állja meg a helyét.

Molnár Szilárd

Bogár Gergő játékvezető visszanézi a VAR-monitoron Dusan Lagator kiállítását a DVSC-Újpest FC NB I.-es bajnokin

Forrás: Nemzeti Sport

Tartja magát egy mondás, hogy a hazai bíráskodás színvonala olyan, mint a magyar futballé, de jelenleg ez nem állja meg a helyét, mert a játékvezetői kar színvonala – véleményem szerint – egyértelműen rosszabb. A legutóbbi példa erre a DVSC–Újpest bajnokin történt, amikor Bogár Gergő játékvezető a 13. percben kiállította Dusan Lagatort, a Loki montenegrói védőjét. A lelátóról nézve elsőre jogosnak tűnt, főleg, hogy Lagator hozta már korábban is nehéz helyzetbe a piros-fehéreket a meggondolatlansága miatt. Ám aztán másnap a tévéből visszanézve – az MTVA riporterének szent meggyőződésével ellentétben – számomra úgy tűnik, hogy Kiss Tamás újpesti futballista vagy kiváló ütemérzékkel dobta el magát (nem áll távol tőle) vagy a saját lábában esett el. Lehet, hogy nekem kell szemészetre mennem, és kiíratnom egy új szemüveget erősebb lencsékkel, de szerintem Kiss nagyon megetette a sporit. 

De még ez sem lett volna gond, hiszen a VAR-t (videóbíró) épp azért találták ki, hogy az esetleges játékvezetői tévedéseket korrigálja. A VAR-kamionban dolgozók több percnyi tanakodás, videózás után ki is hívták a bírót, hogy tekintse meg felvételről is többször a szituációt, de Bogár a képsorok átnézése után, teljes egyetértésben magával, helyben hagyta a saját ítéletét. Akkor kérdezem én, ilyen formában mi értelme van a VAR-nak? Hiszen a spori így a saját kollégáit égetve helyben hagyta a piros lapot, amely nyilvánvalóan alapjaiban befolyásolta a mérkőzést – talán nem sokkal előtte bogár ment a szemébe, amit nem sikerült kipislognia.

Voltak már korábban is ”nagy kedvencek” Debrecenben – Kiss Béla, Hartmann Lajos, Dubraviczky Attila, Kassai Viktor, Iványi Zoltán vagy a jelenleg is aktív Andó-Szabó Sándor bírósporttársak ténykedéseit nehezen feledjük –, és úgy néz ki, hogy Bogár Gergő méltó utódjuk lehet. Szrdjan Blagojevics vezetőedző azt nyilatkozta a lefújás után, hogy ha elmondaná a véleményét eltiltanák, nos, én megkockáztatom a retorziót és kimondom: Bogár sporit – akire semmiképp sem vonatkozik a ”Miből lesz a cserebogár?” mondás – érdemes lenne lecserélni, pihentetni, hogy fejlessze a képességeit, tudását, hátha egyszer eléri az NB I. nívóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában