Labdarúgás

2023.09.30. 21:29

Érdekes körülmények között győzte le az Újpest a DVSC-t – fotókkal, videóval

A debreceniek az utolsó pillanatig harcoltak.

Orosz Krisztofer

Az Újpest elvitte a három pontot Debrecenből

Forrás: Kiss Annamarie

Mondhatni rossz formában várta a DVSC az Újpest elleni összecsapást, hiszen a bajnokságban sorozatban három vereséget könyvelhetett el a csapat. Dzsudzsák Balázséknak tehát volt mit bizonyítaniuk a szurkolóknak, akik mindkét fél részéről kitettek magukért, hiszen rengetegen összegyűltek a Nagyerdei Stadionban a 19 óra 30 perckor kezdődő rangadóra. A kezdést megelőzően a két tábor „szívélyesen” üdvözölte egymást, a labda pedig útjára indult a forduló rangadóján.

A találkozó gyászszünettel indult, a DVSC elnöke, Ike Thierry Zaengel a napokban veszítette el édesanyját. Az érzelmes pillanatok után útjára indult a labda, azonban az 1. percben máris állt a játék, a lilák legjobbja, Ljujic terült el a földön, s le is kellett cserélni a csatárt. A 7. percben Kiss Tamás húzott el a szélen, tette középre a labdát, de a debreceni védők blokkolni tudtak. A rangadó elejét jobban megnyomta a fővárosi csapat.

A 15. percben Kiss Tamás kapott hosszú labdát, majd a keresztbefutó és menteni igyekvő Lagator mellett esett el, a játékvezető pedig azonnal a piros lapot mutatta fel a montenegrói védőnek. Az esetet hosszas VAR-vizsgálat követte, s a lassításból úgy látszódott, hogy a fehér mezes támadónak Jászai Mari-díjat kellene kapnia az alakításért, ám Bogár játékvezető helybenhagyta a piros lapot.

A játékvezetői ítéletnek köszönhetően a DVSC némiképp visszaállt, oda-odalépegettek egymásnak a felek. Érdekesség, hogy Szrdjan Blagojevics nem cserélt az eset után, Sztefan Loncsar húzódott vissza belső védőnek. A hazai játékosokon látszódott, hogy ettől függetlenül nagyon motiváltak. A piros-fehérek ultrái pedig egy pillanatra sem maradtak csendben.

A 31. percben Dzsudzsák rázta le magáról Csobothot, majd passzolt Kusnyírnak, aki egyből középre ívelt, a labda Bódit találta meg, de tekerése elkerülte a kaput. Annak ellenére, hogy az utolsó 15 minutumra fordulva még nem született találat, remek meccset láthattak a nézők. Néhány pillanattal később Dzsudzsákot szöktették, aki jobbal tüzelt, de ez a próbálkozás sem ért célba. A 44. percben Pauljevic lőtt távolról, de Megyeri a helyén volt. Bogár játékvezető ismét szemfülesen észrevett egy szabálytalanságot, amely után „csupán” három sárga lapot osztott ki a debrecenieknek – igaz, kettőt a kispadra –, elég paprikássá téve a hangulatot. Az első félidőben nem született gól, 0–0-s döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. 

Drámai végjáték

A második félidő is nagy iramban kezdődött, Ambrose fejesét azonban Megyeri óriási bravúrral hárította. Hamar kirajzolódott, hogy a DVSC szűken próbál majd védekezni, s kontrákkal igyekeznek feltörni a fővárosi védelmet.

Látszott a debreceni futballistákon, hogy átérzik a rangadó tétjét, minden labdáért megküzdöttek a piros mezesek.

Az 55. percben Bódi kapott ajándéklabdát, és kiszorított helyzetből Dzsudzsák Balázst akarta ziccerbe hozni, de menteni tudtak a fehér mezes védők. Az 57, minutumban Csoboth terült el a földön a tizenhatoson belül, de a videóbíró nem avatkozott közbe. A fővárosi futballisták szombat este mindenképpen szerették volna megnyerni azt a bizonyos díjat. Szrdjan Blagojevics először a 62. percben cserélt, s Domingues beállítása jelezte: meg szeretné nyerni a találkozót a szerb mester. Egészen paprikás volt a hangulat a félidő derekán, nem kímélték egymást a felek. A 66. minutumban is veszély alakult ki Megyeri Balázs kapuja előtt, de a remek kapusnak nem kellett játékba avatkoznia. Néhány pillanattal később Romancsuk tett kapura egy labdát, de Banai hárított. A Loki trénere kettőt is cserélt, Bévárdi és Bárány érkezett a pályára.

A hajrára még az eső is elkezdett esni, a 74. percben pedig jött a teljes katarzis: Kusnyír Erik kapott fantasztikus labdát, amellyel meg sem állt a kapuig, s a rövidbe bombázta a labdát (1–0).

DVSC Újpest haon
Forrás: Kiss Annamarie

A 79. percben végleg eldőlhetett volna a három pont sorsa, de Bárány nem tudta a labdát a kapuba bólintani. A 81. percben már Megyeri sem segíthetett: Mörschell csúsztatott a kapuba (1–1). A 84. percben ismét védenie kellett Megyerinek, meg is oldotta feladatát. A 88. percben ismét egy szöglet után volt eredményes az Újpest, újfent Mörschell révén (1–2).

Több találat nem született a találkozón, az Újpest érdekes körülmények között 1–2-re megnyerte a rangadót. 

A tények

OTP Bank Liga 8. forduló 

DVSC–Újpest 1–2 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6645 néző. Vezette: Bogár.

DVSC: Megyeri–Kusnyír, Romancsuk, Lagator, Ferenczi–Loncsar, Ojediran–Kiziridisz (Bévárdi 71.), Dzsudzsák (Bárány 71.), Bódi (Domingues 62.)–Szécsi Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Újpest: Banai–Kastrati, Fehér, Jürgens (Ambrose 46.), Puljevics–Onovo, Hall–Kiss (Ganea 77.), Tajti, Csoboth (Simon 60.)–Ljujic (Mack 1. (Mörschel 60.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gól: Kusnyír 1–0 (74. perc), Mörschell (81. perc), Mörschell 1–2 (88. perc).

Kiállítva: Lagator (15.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában