Közgyűlés

2024.05.19. 16:00

Tavaly is szárnyalt a debreceni Főnix

2023-ban sem maradtak el Debrecen népszerű programjai. A Főnix vagy a filharmónia sem panaszkodhat a látogatottságra.

Bekecs Sándor

Mind többen látogatják a Debrecziner Gourmet Fesztivált

Forrás: Napló-archív

Mérleget vontak a debreceni önkormányzat kulturális életének mozgatórugóját jelentő cégek a tavalyi évről; beszámolójuk csütörtökön kerül a közgyűlés elé. Az egyes dokumentumokból többek között kiderül, mennyire népszerűek a cívisvárosi rendezvények, s milyen volt Főnix Rendezvényszervező programjai, vagy épp az állatkert keresettsége. A kulturális rendezvények Debrecenben 2023-ban jelentős bevételt is hoztak.

Tavaly is népszerű volt a Főnix Rendezvényszervező Galiba programja Debrecen haon
Tavaly is népszerű volt a Főnix Rendezvényszervező Galiba programja
Forrás:  Napló-archív

A Főnix Rendezvényszervező bevételei emelkedtek

A tavalyi évben – az előzőhöz képest – 102,8 millió forinttal emelkedett a Főnix Rendezvényszervező nettó árbevétele. Ezen belül a jegyértékesítésekből, a reklámbevételekből származó és az egyéb bevételek emelkedtek. Mindez annak ellenére, hogy az energiaválság miatt április 15-ig csökkentett üzemmódban működhetett az intézmény. 

A Főnix Rendezvényszervezőhöz tartozik több nagyobb debreceni program, fesztivál lebonyolítása. Az előterjesztéshez csatolt beszámolóból kiderül, évről-évre egyre többen látogatják például a Debrecziner Gourmet Fesztivált, több mint 8 ezer résztvevője és 10,3 millió forint bevétele lett a Debreceni Bor-és Jazznapoknak. A Virágkarnevál hetében összesen 16 helyszínen töltötték meg programokkal a várost. Népszerű volt a Nagyerdei Sörkert (több mint 20 ezer olyan „repohár” kelt el, amit a vendégek nem váltottak vissza), a Galiba Gyermekfesztivál (a négynapos programon összesen 17 ezer 400-an voltak) és az Adventi Vásár jégpályája is, amelyet november 29 és 2024. január 7 között több mint 26 ezer ember használt, s további 22 ezer fizetős vendége is volt.

Tavaly is több ezren látogattak a debreceni állatkertbe  haon
Tavaly is több ezren látogattak a debreceni állatkertbe 
Forrás:  Napló-archív

Százezernél is többen az állatkertben

2023 is aktívan telt a „NAGYERDEI KULTÚRPARK” Nonprofit Kft égisze alatt álló szolgáltatóknál. Az állatkertben többek között megújult a gibbonház és a gyűrűsfarkú maki bemutatórendszere; a vidámparkban elvégezték a Hajósinas esztétikai felújítását, valamint új attrakcióként egy Barokk körhintát szereztek be. 2023-ban mintegy 132 ezer 600-an látogatták az állatkertet és 23 ezer 800-an a vidámparkot.

A Kodály Filharmónia Debrecen Nonprofit Kft. az előző évben 830 bérletet és 19 ezer 801 jegyet értékesített műsoraira. Előbbi 28 százalékos, utóbbi 25 százalékos növekedést jelent az előző évekhez képest; a jegy- és bérletértékesítésből származó bevételek a duplájára nőttek.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában