Jégkorong

2023.10.02. 15:46

Vaszjunyin Artyom: „Rendet kell tenni a fejekben”

A DEAC jégkorongosai két sima vereséggel kezdték a szezont.

Orosz Krisztofer

Artyom Vaszjunyin szerint sokkal többet kell nyújtania a DEAC-nak

Forrás: Napló-archív

Múlt héten elkezdődtek az Erste Liga küzdelmei, s a DEAC első ellenfele a DVTK Jegesmedvék csapata volt Miskolcon, azaz keleti rangadó várt Vaszjunyin Artyom gárdájára. Az összecsapáson sokáig tartották magukat a debreceniek a találkozón, ám végül a DVTK 5–2-re megnyerte a mérkőzést. A cívisvárosiak vezetőedzője a Haonnak értékelte az első fordulós vereséget. – Jól kezdtük a meccset, az első harmad kifejezetten tetszett. Stabilan védekeztünk, de a második harmadban minden szétesett. 

Ötven másodperc alatt kaptunk két találatot is, gyermeteg hibák jellemezték a játékunkat.

A záró felvonásra mindent megpróbáltunk, de nem sikerült nyernünk. Az öt kapott gólból négy a csatárok számára írható – emlékezett vissza. 

Zakó lett a vége 

A Borsod vármegyeiek elleni összecsapás után sem pihenhettek sokat a fekete-fehérek, hiszen a bombaerős FTC vendégei voltak vasárnap. A találkozó aligha indulhatott volna rosszabbul, rögtön az első helyzetét gólra váltotta a Fradi. A fővárosiak nem vettek vissza, s az első játékrészben már 5–1-re vezettek. A második harmad is Fradi-nyomással indult, de sokkal stabilabbnak tűnt a DEAC. Ennek ellenére 8–2-vel fordultak a csapatok a záró felvonásra. A hazai szurkolók már fantasztikus hangulatban énekeltek, teljes volt az extázis, amelyet a budapestiek újabb két találattal háláltak meg, így a végeredmény 10–2 lett. A DEAC vezetőedzője, Vaszjunyin Artyom úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, ami történt a jégen. – A Fradi ellen ugyanaz történt, mint a miskolciak ellen. Hamar kapituláltunk, nem ébredtünk még fel eléggé. Ha visszanézzük a szitut, a csatáraink sehol sem voltak. Mindig azt kell nézni, honnan indul egy-egy akció, ebben látom a legnagyobb hiányosságunkat.

 A padon azt éreztük, van erőnk, de folyamatosan buta gólokat kaptunk. Már meccs előtt is beszélgettünk, meccs után is. Arról nem is beszélve, hogy tévés meccs volt, teljesen elfogadhatatlan. 

Úgy vélem, egy saját magát tisztelő sportember nem nyújthat ilyen teljesítményt – mondta, majd kiemelte: olyan volt a budapestiek elleni meccs, mintha a találkozót megelőzően véletlenszerűen összeválogatott játékosok jégkorongoztak volna. 

Az alapember nélkül 

A szemfülesebbek a helyszínen, vagy a közvetítés alatt is kiszúrhatták, Hetényi Zoltán csupán egy harmadot védett, a többi játékrészben a fiatal Gönczi állt a gólvonalon. A debreceniek orosz trénere portálunknak elárulta, semmi különleges nincs a kapus cserében. – Tudjuk, hogy Zoli mire képes, és milyen klasszis kapus. Úgy véltük, hogy a csapat nem úgy segíti az ő munkáját, mint ahogyan kellene, ezért lecseréltük. 

Hosszú még a szezon, meccsben kell tartani minden játékosunkat. 

Megadtuk a lehetőségek a második számú portásunknak is, nem nyújtott rossz teljesítményt – fogalmazott. 

A tréner végezetül elmondta, nincs pánikhangulat a csapatnál, s a rossz szezonkezdet ellenére továbbra is a rájátszásba szeretnének jutni. 

A tények: 

Erste Liga-Alapszakasz, 2. forduló 

FTC–DEAC 10–2 (5–1, 3–1, 2–0) 

Budapest, Tüskecsarnok, Vezette: Babic Vladimir, Dósa Krisztián 

FTC: Arany – Turbucz, Kestila, Nemec, Farkas, Nagy G. 

DEAC: Hetényi – Bucskin, Hári, Smirnov, Vasilev, Mingazov 

Gól: Nagy G. 1–0 (1. perc), Kestila 2–0 (6. perc), Nemec 3–0 (13. perc), Vasilev 3–1 (17.), Farkas 4–1 (18. perc), Nagy Gergő 5–1 (19. perc), Crespi 6–1 (27. perc), Smirnov 6–2 (31. perc), Kulmala 7–2 (33. perc), 8–2 Turbucz (40. perc), Crespi 9–2 (41. perc), Brady 10–2 (44. perc).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában